Global News

Le Figaro: Η συγχώνευση UBS – Credit Suisse πιθανότατα έσωσε την ελβετική οικονομία

Le Figaro: Η συγχώνευση UBS – Credit Suisse πιθανότατα έσωσε  την ελβετική οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Κάριν Κέλλερ – Σούττερ (Karin Keller-Sutter) ένιωσε ότι η κυβέρνηση είχε ενεργήσει προς το συμφέρον της χώρας, κανονίζοντας γρήγορα την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας μετά την UBS, τον κύριο ανταγωνιστή της στη χώρα.

Η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας ενήργησε προς το συμφέρον της χώρας, κανονίζοντας γρήγορα την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας από την UBS, τον κύριο ανταγωνιστή της στη χώρα. Ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ελβετική οικονομία πιθανότατα θα είχε καταρρεύσει εάν η Credit Suisse είχε χρεοκοπήσει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ελβετική γάλλοφωνη εφημερίδα Le Temps .

Η Κάριν Κέλλερ – Σούττερ (Karin Keller-Sutter) ένιωσε ότι η κυβέρνηση είχε ενεργήσει προς το συμφέρον της χώρας, κανονίζοντας γρήγορα την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας μετά την UBS, τον κύριο ανταγωνιστή της στη χώρα.   Μετά τους φόβους για παγκόσμια τραπεζική κρίση τον περασμένο μήνα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Credit Suisse έπεσε κατακόρυφα στις 15 Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση ενορχήστρωσε την εξαγορά το Σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν ξανά οι αγορές στις 15 Μαρτίου. Περίπου 109 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (120 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν τεθεί στο τραπέζι, μεταξύ των κρατικών εγγυήσεων και της ρευστότητας που διατίθεται από την ελβετική κεντρική τράπεζα.

«Δεδομένων των συνθηκών, ενεργήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε για να ελαχιστοποιήσουμε το βάρος για το κράτος και τους φορολογούμενους», δήλωσε η Karin Keller-Sutter. « Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς αποφασιστική παρέμβαση των αρχών, η εναλλακτική λύση θα ήταν μια χρεοκοπία της Credit Suisse το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενη από μια πιθανή κατάρρευση της ελβετικής οικονομίας », υποστήριξε. « Γιατί; Γιατί με τα χρόνια υπήρξε μια κουλτούρα που φαίνεται να δημιούργησε λάθος κίνητρα. Γιατί έχουν γίνει πολλά σκάνδαλα », είπε η υπουργός Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments