Αθλητισμός

Ποιος ο λόγος των πολλών τραυματισμών του Καντουρί

Ποιος ο λόγος των πολλών τραυματισμών του Καντουρί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε γνωστός γιατρός όπου και αναφέρθηκε για τους συνεχείς τραυματισμούς του Μαροκινού ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου του Βορρά.

Γιάννης Ουσαντζόπουλος: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ορθοπεδικός γιατρός και μίλησε για τους συνεχόμενους τραυματισμούς του Ομαρ Ελ Καντουρί στο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο τελευταίος εκ τον οποίων στο παιχνίδι της Κυριακής (9/4) κόντρα στον Βόλο.

«Να ξεχωρίσουμε δυο καταστάσεις. Είναι άλλο οι κακώσεις που σημαίνει ότι δέχτηκε χτύπημα και άλλο να εμφανίζεται θλάση είτε στην προπόνηση είτε στον αγώνα. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο σε πόσα λεπτά συμμετοχής την έπαθε τη θλάση, αν ήταν στην αρχή ενός αγώνα, αν ήταν στο τέλος του, αν ήταν σε κίνηση. Γενικά είναι πολύ άτυχος, θεωρώ ότι είναι πρόβλημα του οργανισμού του γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει αγωνιστεί και προπονηθεί σε διάφορα γήπεδα μαζί με άλλους αθλητές που δεν είχαν τόσους τραυματισμούς. Ένας αθλητής υψηλού επιπέδου με υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, με ολόκληρο τιμ από πάνω του, δεν μπορείς να πεις ότι είναι παραμελημένος ή ότι δεν φροντίζει τον εαυτό του. Είναι καθαρά θέμα “κατασκευής” του ίδιου.

Αν είχε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς στο ίδιο σημείο, να έλεγα ότι μπορεί να μην είχε σωστή αποκατάσταση. Αλλά είχε πολλούς διαφορετικούς τραυματισμούς. Κάποιοι έγιναν στην προπόνηση. Δυο φορές τραυματίστηκε στο ζέσταμα που γίνεται για να αντέξει την ένταση του αγώνα. Είναι θέμα του ίδιου του ποδοσφαιριστή και είναι κρίμα γιατί η ποιότητά του είναι μεγάλη.

Ακόμα και όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ υπήρχαν πρότεροι τραυματισμοί που είχε γίνει κουβέντα. Οπότε υπήρχαν σκέψεις ότι αν ακολουθήσει το πρόγραμμα εδώ και με κάποια ειδική διαχείριση να τον έχουν για περισσότερο διάστημα αλλά το μυοσκελετικό του σύστημα δεν τον υποστηρίζει. Η ιατρική μπορεί να παρέμβει μέχρι ενός σημείου. Να διαπιστώσεις τη γενεσιουργό αίτια, να του βάλεις ειδικά πέλματα , να ενδυναμώσεις κάποιες μυϊκές ομάδες. Ο συγκεκριμένος μετά από μυϊκό τραυματισμό έχει επανέλθει σε μεγαλύτερο χρόνο από το αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ πάντα του έδινε παραπάνω χρόνο», είπε ο Γιάννης Ουσαντζόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments