Global News

Le Monde: Τι είπε ο Μακρόν

Le Monde: Τι είπε ο Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως η πλειονότητα του γαλλικού λαού είναι αντίθετη προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε αναπόφευκτη και επιβεβλημένη.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε από το Μέγαρο των Ηλυσίων, τη Δευτέρα 17 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας των δεκατριών λεπτών, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε γρήγορα στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Παραδέχτηκε ότι «δεν μπορεί να βρεθεί συναίνεση». «Το μετανιώνω», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ήταν «απαραίτητη». Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως η πλειονότητα του γαλλικού λαού είναι αντίθετη προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Η λύση δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως από τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια στράφηκε στην υπόλοιπη πενταετή θητεία του, δίνοντας στον εαυτό του «εκατό ημέρες» για να ενεργήσει «στην υπηρεσία της Γαλλίας» και δίνει νέο ραντεβού στις 14 Ιουλίου για πληρέστερη παρουσίαση προς τον γαλλικό λαό. Ο Μακρόν θέλει, όπως είπε, να περατώσει τρία έργα στο υπόλοιπο της πενταετούς θητείας του. Το πρώτο είναι η δημιουργία ενός «νέου συμφώνου επαγγελματικής ζωής», του οποίου τα συγκεκριμένα μέτρα πρέπει να προκύψουν από διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Το δεύτερο έργο αφορά «τη δημοκρατική τάξη» . Ο Εμμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε συγκεκριμένα να «ενισχύει τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης». Το τρίτο έχει τον τίτλο «Πρόοδος για καλύτερη διαβίωση», με στόχο την «απεμπλοκή» των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του 2024 και τη φιλοδοξία η εθνική εκπαίδευση να γίνει «από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments