Διεθνή

24ωρη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

24ωρη κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

Πηγή Φωτογραφίας: left.gr

Καθώς οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί χτυπούν σε όλο το Σουδάν, ο αρχηγός του σουδανικού στρατού, στρατηγός Σαμς αλ-Ντιν Καμπάσι ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε 24ωρη κατάπαυση του πυρός με τους αντιπάλους τους τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Καθώς οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί χτυπούν σε όλο το Σουδάν, ο αρχηγός του σουδανικού στρατού, στρατηγός Σαμς αλ-Ντιν Καμπάσι ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε 24ωρη κατάπαυση του πυρός με τους αντιπάλους τους τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης. Οι δύο πλευρές μάχονται εδώ και τέσσερις ημέρες.

Η ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός έρχεται μετά την έκκληση του επικεφαλής της RSF, Μοχάμεντ Χαμντάν Νταλγκό για προσωρινή εκεχειρία μετά από συνομιλία με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Ουάσιγκτον, Άντονι Μπλίνκεν.

Τη Δευτέρα, μια αυτοκινητοπομπή της αμερικανικής πρεσβείας δέχθηκε επίθεση στην περιοχή Νταρφούρ του Σουδάν. Ο Μπλίνκεν διαβεβαίωσε ότι όλοι στη συνοδεία ήταν ασφαλείς, αλλά καταδίκασε το περιστατικό ως «αδιάκριτες στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Η επίθεση της νηοπομπής, μαζί με προηγούμενες επιθέσεις σε εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και στην κατοικία του απεσταλμένου της ΕΕ στην πρωτεύουσα του Χαρτούμ, σηματοδότησε περαιτέρω κάθοδο στο χάος από τότε που ξέσπασε η μάχη δύο αντίπαλων στρατηγών για τον έλεγχο της τρίτης μεγαλύτερης χώρας της Αφρικής το Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον 185 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.800 τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασαν οι μάχες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Φόλκερ Πέρθες. Οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν τανκς, πυροβολικό και άλλα βαρέα όπλα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Μαχητικά αεροσκάφη έπεσαν πάνω από το κεφάλι και τα αντιαεροπορικά πυρά φώτισαν τους ουρανούς καθώς έπεφτε το σκοτάδι.

Euronews, Associated Press

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments