Αθλητισμός

Μαρίνι για Γκατούζο: «Ο κατάλληλος για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό

Μαρίνι για Γκατούζο: «Ο κατάλληλος για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Ιταλός ατζέντης Τζανλούκα Μαρίνι, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για να αναλάβει ο Τζενάρο Γκατούζο τον ΟΦΗ, εξηγεί γιατί ο 45χρονος τεχνικός είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ αποκαλύπτει μια «επική» ιστορία, όπου ο θρύλος της Μίλαν κλειδώθηκε έξω από το σπίτι του!

Ο Τζανλούκα Μαρίνι ήταν ο μάνατζερ που τηλεφώνησε για πρώτη φορά στον Τζενάρο Γκατούζο μεταφέροντας του, την επιθυμία του τότε προέδρου του ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «Ομιλιτών». Ο άλλοτε αμυντικός μέσος της «Σκουάντρα Ατζούρα», όχι μόνο δεν του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα, αλλά τον Ιούνιο του 2014 ανακοινώθηκε και επίσημα στο «τιμόνι» του συλλόγου!

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Γκατούζο, έφτασε στο σημείο να καθοδηγήσει την αγαπημένη του Μίλαν, αλλά και τις Νάπολι, Βαλένθια.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία (2006) παραμένει ψηλά στη λίστα των «ερυθρολεύκων», με τον Μαρίνι να χαρακτηρίζει τον συμπατριώτη του μιλώντας στο SDNA, ως τον ιδανικό προπονητή για να διαχειριστεί την πίεση και τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρίνι παράλληλα υποστήριξε πως η σύντομη θητεία του 45χρονου προπονητή στον ΟΦΗ, τον βοήθησε να ωριμάσει ως προπονητής. Παράλληλα, αποκάλυψε μια «σπαρταριστή» ιστορία με τον υποψήφιο για τον πάγκο του Ολυμπιακού τεχνικό, ο οποίος σε μία «επική» βραδιά στο σπίτι του, εν τέλει κλειδώθηκε απέξω!

– Θεωρείς πως ο Γκατούζο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού;

«Νομίζω πως θα αποτελούσε μια πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή, μια ισχυρή προσωπικότητα με σωστή νοοτροπία που γνωρίζει από μέσα το ποδόσφαιρο λόγω της τεράστιας καριέρας του.

Είναι ο προπονητής που μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει στον σύλλογο. Γνωρίζω τις  απαιτήσεις που έχουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Για μένα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να καθοδηγήσει τους παίκτες, αλλά και να διαχειριστεί τους οπαδούς».

– Πώς τον θυμάσαι στον ΟΦΗ;

«Κατά τη γνώμη μου τα πήγε καλά στον ΟΦΗ τηρουμένων των αναλογιών. Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές υπάρχουν δυσκολίες. Νομίζω πολλές φορές πάλευε μόνος του, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για τον ίδιο. 

Σχεδόν σε όλη την διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε έναν πολύ οργανωμένο σύλλογο, όπως είναι η Μίλαν, έτσι όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ήταν πολύ δύσκολο για τον Τζενάρο να αντιληφθεί γρήγορα πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά».

– Θεωρείς πως όλα αυτά τα χρόνια, μετά τον ΟΦΗ έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο ως προπονητής;

«Νομίζω πως οι εμπειρίες που απέκτησε στον ΟΦΗ τον βοήθησαν να ωριμάσει προπονητικά. Όπως σου είπα νωρίτερα, ήταν μόνος του στον ΟΦΗ, αλλά αυτή η κατάσταση τον βοήθησε να βελτιωθεί.

Έτσι αντιμετωπίζοντας όλες τις καταστάσεις που προέκυψαν στον σύλλογο είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει ως προπονητής. Ως ποδοσφαιριστής ασφαλώς ποτέ δεν το χρειάστηκε αυτό. Μέσα λοιπόν από τον ΟΦΗ έφτασε στο σημείο να προπονεί την Μίλαν και την Βαλένθια».

– Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον Γκατούζο εάν τελικά αναλάβει τον Ολυμπιακό;

«Θα είναι ένας πολεμιστής όπως συνήθιζε να είναι και ως ποδοσφαιριστής. Θα δείτε σωστή δουλειά στην φυσική κατάσταση της ομάδας, αλλά και στην τακτική προσέγγιση.  Πιστεύω δεν θα χάσει αυτή την ευκαιρία. Είναι ένας μαχητής που θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Για μένα σε ότι αφορά την παρούσα κατάσταση στον Ολυμπιακό, είναι ο κατάλληλος προπονητής».

– Έχεις κάποια αστεία ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γκατούζο να μας διηγηθείς;

«Θα μπορούσα να πω πολλές ιστορίες και αστεία περιστατικά με τον Ρίνο Γκατούζο. Θυμάμαι μια βραδιά πριν από ένα παιχνίδι βρισκόμουν μαζί με τον Ρίνο στο δωμάτιο του, σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο και κοιτούσαμε από το μπαλκόνι την φανταστική ηρεμία που απέπνεε η πόλη.

Ο καιρός στην Κρήτη ήταν όπως πάντα υπέροχος. Κάποια στιγμή γυρίζει και μου λέει: ‘Κοίτα Τζανλούκα είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι ως προπονητής εδώ. Μου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ, οι οπαδοί, η ομάδα, μου αρέσουν τα πάντα. Το ωραιότερο πράγμα όμως είναι αυτό εδώ’ και μου έδειξε την θέα του Ηρακλείου. ‘Είναι σαν να βρίσκεσαι στον παράδεισο’. Ο Γκατούζο κατάγεται από την Καλαβρία και υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το Ηράκλειο. Τον κοιτούσα στα μάτια και ήταν ενθουσιασμένος. 

Θυμάμαι μια άλλη ιστορία, όπου βρισκόμασταν στο σπίτι του Γκατούζο, μαζί τον βοηθό του Τζίτζι Ρίτσιο, αλλά και τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη. Δεν ήμασταν ασφαλώς μεθυσμένοι, αλλά είχαμε πιει λίγο παραπάνω.  Με το που ξεκίνησαν να συζητούν δεν σταμάτησαν για τρεις ώρες. Είχε πλάκα γιατί ο Πουλινάκης, όπως και ο Γκατούζο δεν μιλούν πολύ καλά αγγλικά και χρειάστηκε να μεταφράζουμε πέντε φορές το κάθε τι που έλεγαν. Ήταν ατελείωτες συζητήσεις. 

Ο Γκατούζο κάποια στιγμή μας συνόδευσε στα αυτοκίνητα μας όπου συνεχίσαμε να μιλάμε ακατάπαυστα. Κάποια στιγμή ο Ρίνο την στιγμή που προσπάθησε να μπει σπίτι του κατάλαβε πως είχε κλειδωθεί απέξω και άρχισε να φωνάζει. 

Ήταν 3.00 τα ξημερώματα και τα κλειδιά ήταν μέσα στο σπίτι. Γελούσαμε ασταμάτητα και φοβόμασταν πως από την φασαρία που κάναμε πως θα έρθει η αστυνομία. Τελικά ξύπνησε μέσα στη νύχτα η σύζυγος του Γκατούζο και εμφανώς εκνευρισμένη αφού είπε κάποια ‘γαλλικά’ του άνοιξε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments