Ελλάδα

ΗΠΑ: «Αθώος» δήλωσε ο 84χρονος ο οποίος πυροβόλησε 16χρονο Αφροαμερικανό στο κεφάλι

ΗΠΑ: «Αθώος» δήλωσε ο 84χρονος ο οποίος πυροβόλησε 16χρονο Αφροαμερικανό στο κεφάλι
Ο 16χρονος έχει βγει από το νοσοκομείο και αναρρώνει

Την αθωότητά του δήλωσε στο δικαστήριο των ΗΠΑ ο 84χρονος συνταξιούχος τεχνικός αεροσκαφών, ο οποίος πυροβόλησε έναν 16χρονο Αφροαμερικανό στο κεφάλι, επειδή του χτύπησε κατά λάθος το κουδούνι του σπιτιού του.Μάλιστα, κρατώντας ένα μπαστούνι, ο δράστης Άντριου Λέστερ παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο της Κομητείας Κλέι, την Τετάρτη, και δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ειδικότερα, κατηγορείται για επίθεση πρώτου βαθμού και ένοπλη εγκληματική ενέργεια, με την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο να έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου.

Σε δηλώσεις τους έξω από το δικαστήριο, οι δικηγόροι του 16χρονου θύματος, Ραλφ Γιαρλ, δήλωσαν πως το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους. Η οικογένειά του δεν παρέστη στην ακρόαση.

Ο δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων Λι Μέριτ, ο οποίος εκπροσωπεί τον έφηβο, είπε στους δημοσιογράφους: «Σκεφτήκαμε ότι αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να εξετάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το εξετάζουν. Είναι υπό έρευνα, έχουν λάβει την καταγγελία μας και τώρα το εξετάζουν. Θέλω να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Όλα τα περιουσιακά του στοιχεία θα ανήκουν πλέον στον Ραλφ».

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο δικαστής Ανγκλς πρόσθεσε αρκετούς όρους στους περιορισμούς του Λέστερ, απαγορεύοντάς του να επικοινωνήσει με τον Ραλφ ή την οικογένειά του και να φύγει από την πολιτεία του Μιζούρι χωρίς άδεια. Επίσης, αναγκάστηκε να παραδώσει το διαβατήριό του και να σφραγίσει το δίπλωμά του, ενώ του απαγορεύθηκε και η κατοχή όπλων.

Εν τω μεταξύ, ο Μέριτ δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ραλφ, με τον 16χρονο να φαίνεται χαλαρός και χαμογελαστός καθώς εθεάθη για πρώτη φορά από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο.

Ο Μέριτ δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter του λέγοντας: «Ο Ραλφ Γιαρλ είναι σπίτι και αναρρώνει! Το πώς η σφαίρα στο κεφάλι του δεν προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά είναι πραγματικά ένα θαύμα. Δόξα τω Θεώ!».

Υπενθυμίζεται πως ο Λέστερ παραδόθηκε την Τρίτη αφού η Εισαγγελία της Κομητείας Κλέι επιβεβαίωσε ότι θα κατηγορηθεί για επίθεση πρώτου βαθμού και ένοπλη εγκληματική ενέργεια -κάτι που θα μπορούσε να τον καταστήσει αντιμέτωπο με ποινή ισόβιας κάθειρξης.Man accused of shooting Ralph Yarl arraigned in Clay County | The Kansas City Star

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments