Διεθνή

«Η κόρη μου έκανε τον Σούνακ Πρωθυπουργό»

«Η κόρη μου έκανε τον Σούνακ Πρωθυπουργό»

Πηγή Φωτογραφίας: The Times- Agenzia Nova

«Απλά, κοιτάξτε την ικανότητα των γυναικών»

Όλοι, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, παραδέχονται ότι ο Ρίσι Σούνακ διαθέτει σπάνια εργατικότητα και αφοσίωση στην σύντροφό του Ακσάτα, αλλά δεν συμφωνούν στην πρωτότυπη και προωθημένη σκέψη του. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ωστόσο, ο Ρίσι εξελίσσεται ταχύτατα από απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών σε πρόεδρο και πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κλειδί της επιτυχίας του βρίσκεται στην πεθερά του, την 72χρονη Σούντα Μότρι, η οποία δηλώνει πως εκείνη τον έκανε πρωθυπουργό. Η Σούντα, η οποία πήρε πτυχία στη μηχανική και την επιστήμη των υπολογιστών πριν γίνει η πρώτη γυναίκα μηχανικός στην Tata, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ινδίας, εξηγεί ότι αυτή και η οικογένειά της τηρούν εδώ και καιρό νηστεία στο σπίτι, κάθε Πέμπτη.

«Όταν η κόρη μου μίλησε στον γαμπρό μου για την οικογενειακή μας παράδοση, δεν ήξερε τίποτα γι αυτήν ή για τον γκουρού για τον οποίο νηστεύουμε», προσθέτει η Σούντα, η οποία έχει γράψει περισσότερα από δώδεκα βιβλία στην Κανάντα, τη γλώσσα η οποία ομιλείται κυρίως στη νοτιοδυτική Ινδία και περισσότερα από 25 στα αγγλικά. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του Σουνάκ είχε ζήσει στην Αγγλία «για πολλά χρόνια», η Σούντα λέει ότι συναίνεσε γρήγορα. «Είπε στην κόρη μου, «Εντάξει, η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για να γνωρίσω και τους γονείς σου» και εκείνη την ημέρα τρώει μόνο ένα γεύμα.

Η Σούντα προτρέπει το ακροατήριό της να μην υποτιμά τις ικανότητες των γυναικών: «Απλά, κοιτάξτε την ικανότητα των γυναικών». Η Downing Street αρνείται να σχολιάσει. Αλλά ίσως ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τα λόγια του αείμνηστου, σπουδαίου κωμικού Les Dawson: «Η πεθερά μου έχει έρθει στο σπίτι μας τα Χριστούγεννα επτά χρόνια συνεχόμενα. Φέτος έχουμε μια αλλαγή. Θα την αφήσουμε να μπει ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments