Πολιτική

Βελόπουλος – Μπογδάνος: Γέφυρες εκλογικής συνεργασίας

Βελόπουλος – Μπογδάνος: Γέφυρες εκλογικής συνεργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pronews

Οι κινήσεις συνεννόησης και συνεργασίας έρχονται στην επιφάνεια, στον απόηχο των βαρύτατων κατηγοριών και εκφράσεων που διατυπώθηκαν ανάμεσα σε σχηματισμούς και σε πρόσωπα του «πατριωτικού χώρου», τις τελευταίες ημέρες.

Προσπάθεια καταβάλλεται στα δεξιά της ΝΔ για συνεργασία τον επόμενο Ιούλιο μεταξύ των κομμάτων, που δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την έγκριση του Αρείου Πάγου για συμμετοχή τους στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Οι κινήσεις συνεννόησης και συνεργασίας έρχονται στην επιφάνεια, στον απόηχο των βαρύτατων κατηγοριών και εκφράσεων που διατυπώθηκαν ανάμεσα σε σχηματισμούς και σε πρόσωπα του «πατριωτικού χώρου», τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε ανοιχτά λόγο για «πανστρατιά όλων των δυνάμεων που παράνομα κόπηκαν στον Άρειο Πάγο για να τσακίσουμε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΝΔ! Μη συμπεριφέρεστε όπως τον 2ο αι π. Χ., που οι Ρωμαίοι τσάκιζαν Έλληνες και οι Έλληνες σκοτωνόταν μεταξύ τους! Έτσι οι Ρωμαίοι υποδουλώσαν όλους τους Έλληνες». Οι απόψεις αυτές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης έτυχαν θετικής υποδοχής από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος σχολίασε ότι οι δηλώσεις αυτές «για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά από τις εκλογές της 21/5 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει πολιτική ωριμότητα. Στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση».

Οι διεργασίες αυτές, ωστόσο, για την συγκρότηση κοινού μετώπου στον πατριωτικό χώρο φαντάζουν ασύμβατες με τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα στα «δεξιά της δεξιάς». Επισημαίνεται ότι ο εμφύλιος στο εσωτερικό του κόμματος Βελόπουλου οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες και στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος και ότι το κόμμα Εμφιετζογλου – Μπογδανου δεν κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές, μετά από προσφυγή που έκανε συνεπώνυμο κόμμα, που κινείται στον πατριωτικό χώρο, για «ονοματοκλοπή» και την έκνομη χρήση του αστεριού της Βεργίνας.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προσέφυγε και ο ίδιος εναντίον του κόμματος «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπουλου πετυχαίνοντας την "αποβολή" της από τις εκλογές, ενώ, την ίδια στιγμή, στελέχη της Ελληνικής Λύσης και της Εθνικής Δημιουργίας των Τζήμερου – Κρανιδιώτη ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς για κηραλοιφές, ρούβλια και δεκανίκια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments