Global News

BBC: Επιδημία μοναξιάς πλήττει τις ΗΠΑ

BBC: Επιδημία μοναξιάς πλήττει τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Πρόσφατη έρευνα δείχνειότι οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ βιώνουν μοναξιά καθημερινά.

Ο Γενικός Επιθεωρητής των ΗΠΑ εξέδωσε μια δημόσια συμβουλή την που εφιστά την προσοχή στην κρίση δημόσιας υγείας της μοναξιάς, της απομόνωσης και της έλλειψης σύνδεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η έλλειψη σύνδεσης αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε περισσότερο από 60%. Με απλά λόγια, αυτή η κοινωνική αποσύνδεση αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στα ίδια επίπεδα με το κάπνισμα έως και 15 τσιγάρων την ημέρα», δήλωσε ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ Δρ. Βίβεκ Μάρθυ.

Η έκθεση αναφέρει πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι περίπου οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ βιώνουν μοναξιά καθημερινά, ακόμη και πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Υπογραμμίζει ότι η έλλειψη κοινωνικής σύνδεσης μπορεί να παρουσιάσει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία, καθώς η μοναξιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 26% και την κοινωνική απομόνωση κατά 29%, σύμφωνα με μια ανάλυση  που αναφέρεται στη συμβουλευτική. Σύμφωνα με την έκθεση, η ανεπαρκής κοινωνική σύνδεση έχει επίσης συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού, άγχους, κατάθλιψης και άνοιας. Επιπλέον, η μοναξιά αναφέρθηκε μεταξύ των πρωταρχικών κινήτρων για αυτοτραυματισμό, σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση που αναφέρεται στην συμβουλευτική.

«Δεδομένων των βαθιών συνεπειών της μοναξιάς και της απομόνωσης, έχουμε την ευκαιρία, την υποχρέωση, να κάνουμε τις ίδιες επενδύσεις για την αντιμετώπιση της κοινωνικής σύνδεσης που κάναμε για την αντιμετώπιση της χρήσης καπνού, της παχυσαρκίας και της κρίσης του εθισμού», είπε ο Μάρθυ. Η κοινωνική σύνδεση μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την απομόνωση και τη μοναξιά. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η συχνή εμπιστοσύνη σε άλλους σχετίζεται με έως και 15% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης μεταξύ ατόμων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο λόγω ιστορικού τραυματικών ή δυσμενών εμπειριών ζωής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments