Διεθνή

Μακελειό στο Βελιγράδι: Εξοικειωμένος από τον πατέρα του στη σκοποβολή ο 14χρονος μακελάρης

Μακελειό στο Βελιγράδι: Εξοικειωμένος από τον πατέρα του στη σκοποβολή ο 14χρονος μακελάρης

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/screenshot

Μετά το μακελειό, κάλεσε ο ίδιος ο 14χρονος μακελάρης την αστυνομία και είπε πως είναι ψυχοπαθής και πρέπει να ηρεμήσει

Σοκαρισμένη είναι όλη η κοινωνία της Σερβίας από το πολύνεκρο μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι, με δράστη έναν 14χρονο μαθητή. Συγκεκριμένα, οχτώ μαθητές και ένας σχολικός φύλακας έχασαν τη ζωή τους.Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Βελιγραδίου Βέσελιν Μίλιτς, δήλωσε πως όσα χρόνια υπηρετεί, δεν έχει ξαναντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο με αυτήν την τραγωδία που βύθισε στο πένθος την Σερβία.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πατέρας του 14χρονου πήγαινε τον έφηβο για σκοποβολή, γι΄αυτό και ήξερε να χειρίζεται όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το μακελειό, κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία και είπε πως είναι ψυχοπαθής και πρέπει να ηρεμήσει.Ακόμα, ο επικεφαλής της αστυνομίας τόνισε πως ο έφηβος δήλωσε πως αγνοήθηκε από την κοινωνία στην οποία βρισκόταν, ότι σε όλη του την κοινωνική ζωή αποκλειόταν από την επικοινωνία και το παιχνίδι και πως αυτό τoν οδήγησε να σχεδιάσει το μακελειό.

Η επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

«Από αυτήν τη στιγμή το αγόρι βρίσκεται σε ένα ειδικό μέρος και θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, ο έφηβος πυροβόλησε τη δασκάλα του σήμερα το πρωί μέσα στην τάξη σχολείου στο Βελιγράδι, προτού ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φύλακα.

Από την πλευρά του ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου, Βεσέλιν Μίλιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι η επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο Βελιγράδι ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments