Διεθνή

Βασιλιάδες, παγκόσμιοι ηγέτες και αξιωματούχοι στην λαμπερή δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Βασιλιάδες, παγκόσμιοι ηγέτες και αξιωματούχοι στην λαμπερή δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Πυρετώδεις συνεχίζουν να είναι οι προετοιμασίες στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Μπάκιγχαμ λίγες μόνο ώρες πριν την στέψη του Καρόλου Γ΄. Οι περισσότεροι καλεσμένοι, εξέχουσες προσωπικότητες, ξένοι βασιλιάδες, παγκόσμιοι ηγέτες κι άλλοι αξιωματούχοι έχουν ήδη καταφθάσει.

Απόψε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’  και η βασίλισσα Καμίλα παραθέτουν μια λαμπερή δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων. Ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες που έφτασαν στο παλάτι ήταν η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Όλενα Ζελένσκα όπως επίσης και η Πρώτη Κυρία των Ηπα, Τζιλ Μπάιντεν.Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Όλενα Ζελένσκα.

Επίσης, το παρών δίνουν ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η Πριγκίπισσα διάδοχος της Δανίας Μαίρη και ο διάδοχος Φρειδερίκος όπως επίσης και ο διάδοχος πρίγκιπας της Νορβηγίας Χάακον Ζ΄ με τη πριγκίπισσα Μέτε – Μαρίτ.

Επίσης, το παρών δίνει στη δεξίωση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως και η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, μαζί με τον γιο της Παύλο και τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ.

Περίπου 100 αρχηγοί κρατών θα βρεθούν στο Λονδίνο για την τελετή αύριο. Παράλληλα, αναμένεται να παραστούν διεθνείς εκπροσώπους από 203 χώρες.

Νωρίτερα, ο Κάρολος συνάντησε ηγέτες από την Κοινοπολιτεία των Εθνών, τις εθελοντικές ενώσεις 56 χωρών των οποίων επίσης ηγείται, και παρέθεσε γεύμα για πρωθυπουργούς και βασιλικούς εκπροσώπους από 14 άλλα βασίλεια όπου είναι αρχηγός κράτους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και του Καναδά.

Αύριο, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπουα θ πραγματοποιηθεί και η στέψη θα παρευρεθούν επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ιταλίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεεχμπάζ Σαρίφ θα βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments