Διεθνή

Die Zeit: Στην Σάνα Μάριν το Βραβείο Χέλμουτ Σμιτ

Die Zeit: Στην Σάνα Μάριν το Βραβείο Χέλμουτ Σμιτ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας παρέλαβε το Βραβείο Helmut Schmidt στο Αμβούργο. Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε την Σάνα Μάριν ως πρωτοπόρα Ευρωπαία.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας παρέλαβε το Βραβείο Helmut Schmidt στο Αμβούργο. Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε την Σάνα Μάριν ως πρωτοπόρα Ευρωπαία.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν έλαβε το Βραβείο Helmut Schmidt. Το βραβείο, αξίας 20.000 ευρώ, για καινοτόμα επιτεύγματα στους τομείς της δημοκρατίας, της κοινωνίας και της τεχνολογίας τής απονεμήθηκε στο Αμβούργο, στο Thalia Theatre.

Στην αιτιολόγησή της, η κριτική επιτροπή περιέγραψε τη σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικό ως «πρωτοπόρα Ευρωπαία με ξεκάθαρες αξίες και το δικό της πολιτικό ύφος». «Η Μάριν ήρθε για να κάνει τον κόσμο καλύτερο και όχι απλώς για να είναι πολιτικός», δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Uwe Jean Heuser.

«Η Φινλανδή πρωθυπουργός διαμόρφωσε ένα «νέο και αποτελεσματικό ύφος πολιτικής, έδειξε ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του Ρώσου επιτιθέμενου και προώθησε την προστασία του κλίματος», έγραψε η κριτική επιτροπή.

Η Μάριν είναι η νεότερη πρωθυπουργός στην πολιτική ιστορία της Φινλανδίας. Αυτή και οι Σοσιαλδημοκράτες έχασαν τις βουλευτικές εκλογές πριν από λίγες εβδομάδες. Ο πεντακομματικός κεντροαριστερός συνασπισμός τους ήρθε τρίτος πίσω από το συντηρητικό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Οι Φινλανδοί.

Η κυβέρνηση της Σάνα Μάριν παραιτήθηκε μετά τις εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της ως πρωθυπουργός. Ο πρώην συντηρητικός υπουργός Οικονομικών Πέτρι Όρπο στοχεύει τώρα σε έναν κεντροδεξιό συνασπισμό.

Το Βραβείο Helmut Schmidt απονέμεται για δεύτερη φορά από την ZEIT, το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα του Καγκελαρίου Helmut Schmidt και την πρωτοβουλία The New Institute.

Πέρυσι, το βραβείο πήγε στην ακτιβίστρια για την προστασία του κλίματος από την Ουγκάντα, Vanessa Nakate.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments