Διεθνή

Ιταλία: Η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μεταναστευτικό

Ιταλία: Η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η ιταλική κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μεταναστευτικό

Σχεδόν 700 πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθησαν στη Λαμπεντούζα σε μόλις 48 ώρες. Ο καλός καιρός και η πανσέληνος που προσφέρει κάποια ορατότητα οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι υπερπλήρες, οπότε και οι αρχές αναζητούν κένες θέσεις στην ενδοχώρα.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μετανάστευτικό.

Άκυρο από Ταγιάνι στο Παρίσι λόγω φράσης «ανίκανη, τύπου Λεπέν» για την Μελόνι

Μετά από μια σύντομη παύση, επήλθε και πάλι πάγωμα των σχέσεων Ρώμης και Παρισιού, αφού ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν αποκάλεσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι «ανίκανη» να ελέγξει το μεταναστευτικό φαινόμενο και η Ιταλία απάντησε ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η Μελόνι (Fratelli d’Italia/Ecr) είναι «ανίκανη να λύσει τα μεταναστευτικά προβλήματα» της Ιταλίας, η οποία βιώνει «μια πολύ σοβαρή μεταναστευτική κρίση», δήλωσε ο Ντερμανέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RMC.

«Η κ. Μελόνι ως ηγέτιδα μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης που εκλέχθηκε από τους υποστηρικτές της κ. Λεπέν, είναι ανίκανη να λύσει τα μεταναστευτικά προβλήματα για τα οποία εξελέγη», δήλωσε ο Νταρμανέν.

Ο Γάλλος υπουργός είχε κληθεί να σχολιάσει ορισμένες δηλώσεις του Ζορντάν Μπαρντελά, προέδρου του κόμματος της Μαρίν Λεπέν – Rassemblement National (RN) – σχετικά με τα ζητήματα των γαλλο-ιταλικών συνόρων με τους μετανάστες.

Το RN εν τω μεταξύ συμμετέχει, μαζί με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, στην ευρωομάδα Identity & Democracy (ID).

«Δεν είναι πραγματικά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη: αυτή είναι που δεν θέλει να λύσει την έκτακτη ανάγκη μετανάστευσης. Αν νομίζουν στο Παρίσι ότι η Ιταλία είναι ο προσφυγικός καταυλισμός της Ευρώπης, κάνουν μεγάλο λάθος», αναφέρεται σε επίσημο σημείωμα της Λέγκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments