Διεθνή

FAZ: Μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα επάνω από την Πολωνία

FAZ: Μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα επάνω από την Πολωνία
Δύο ιπτάμενα αντικείμενα που προέρχονται από τη Λευκορωσία πετούν πάνω από την Πολωνία. Ο Πρόεδρος της Πολωνίας προτρέπει σε ηρεμία.

Δύο ιπτάμενα αντικείμενα που προέρχονται από τη Λευκορωσία πετούν πάνω από την Πολωνία. Ο Πρόεδρος της Πολωνίας προτρέπει σε ηρεμία.

Είναι εντυπωσιακές οι εικόνες που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας: Εκτοξευτήρες ρουκετών επέταξαν βλήματα από την παραλία προς έναν φανταστικό στόχο στη Βαλτική Θάλασσα. Από τις αρχές Μαΐου, 13.000 στρατιώτες έχουν λάβει μέρος στον ελιγμό με την ονομασία «Anakonda-23». Μόλις τώρα, ωστόσο, δύο «ιπτάμενα αντικείμενα» έχουν προφανώς διεισδύσει στην Πολωνία από την πλευρά των ανατολικών συνόρων της χώρας, από την Λευκορωσία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του πολωνικού στρατού, μαχητικά αεροσκάφη έχουν απογειωθεί για να παρακολουθήσουν την κατάσταση. Το αεροσκάφος πιθανότατα έφθασε στην Πολωνία, κατά την διάρκεια της νύχτας. Ένα από αυτά τα αεροσκάφη λέγεται ότι έφτασε στον εναέριο χώρο της Δανίας από την ακτή της Βαλτικής Θάλασσας. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις Πολωνών κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς επίσης και από αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης. Οι δανικές αρχές αρχικά δεν σχολίασαν το αίτημα την Κυριακή. Δεν φαίνεται να υπάρχει σύγχυση με τα πολιτικά αεροσκάφη: όλη η πολιτική εναέρια κυκλοφορία μεταξύ Πολωνίας, Λευκορωσίας και Ουκρανίας έχει διακοπεί λόγω του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα είχε ήδη δηλώσει καθησυχαστικά το Σάββατο σε μια περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Βαλτική Θάλασσα: «Οι υποθέσεις μας είναι υπό έλεγχο». Απηύθυνε έκκληση «για ενέργειες χωρίς περιττούς συναισθματισμούς».

Αναφερόμενος στα εχθρικά ιπτάμενα αντικείμενα, ο Ντούντα είπε πως «ο πολωνικός στρατός δεν έχει δει τέτοια γεγονότα πάνω από την επικράτειά του εδώ και δεκαετίες». Προφανώς εννοούσε τόσο τον ρωσικό πύραυλο μήκους περίπου έξι μέτρων που ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος στα τέλη Απριλίου όσο και τα νέα ιπτάμενα αντικείμενα που είχαν ήδη καταχωρηθεί την Παρασκευή. «Δεν μπορώ να μιλήσω για την πλειοψηφία των πρόσφατων γεγονότων εδώ γιατί η πλειοψηφία είναι απόρρητη», είπε, ζητώντας να τηρηθεί η μυστικότητα. «Ξέρουμε ποιος είναι ο πιθανός μας αντίπαλος. Δεν πρέπει όμως να ξέρει και να ακούει πάρα πολλά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments