People

ΑΕΚ: Η Βασίλισσα στον θρόνο της

ΑΕΚ: Η Βασίλισσα στον θρόνο της

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Με τις Βασίλισσες έτσι όμως συμβαίνει και δεν γνωρίζει ποτέ κανείς πότε θα στοχεύσουν έναν στόχο. Και στα χατίρια της Βασίλισσας κανείς δεν λέει ποτέ όχι, κάτι που αποδείχθηκε και αυτήν την φορά, όταν η ΑΕΚ αφυπνίστηκε για πρωτάθλημα μάλλον καθυστερημένα, στον δεύτερο γύρο, με θύματα τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και με βέλη στην φαρέτρα τις περίφημες τριάρες και τεσσάρες.

Σε στιγμή – σταθμό για τους ανθρώπους της ΑΕΚ έρχεται η κατάκτηση του δέκατου τρίτου πρωταθλήματος, που ελπίζεται να ντουμπλαριστεί σε λίγες ώρες με το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η νίκη των ένδεκα λιονταριών του Αλμέιδα με 4 – 0 απέναντι στον Βόλο έχει κάτι από το άρωμα των ημερών του ’78 και τον ιδρώτα των ανατροπών παλαιότερων εποχών. Γιατί για εφέτος τουλάχιστον, το «πρόγραμμα της ΕΠΟ» και των διοικήσεων των τριών μεγάλων του ΠΟΚ δεν έλεγε ΑΕΚ. Παναθηναϊκό έλεγε, μια καλοκουρδισμένη ομάδα με σύγχρονη διοίκηση, παίκτες σημερινών απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών και έναν συμπαθέστατο προπονητή, πρώην άσο του Ηρακλή. Με τις Βασίλισσες έτσι όμως συμβαίνει και δεν γνωρίζει ποτέ κανείς πότε θα στοχεύσουν έναν στόχο. Και στα χατίρια της Βασίλισσας κανείς δεν λέει ποτέ όχι, κάτι που αποδείχθηκε και αυτήν την φορά, όταν η ΑΕΚ αφυπνίστηκε για πρωτάθλημα μάλλον καθυστερημένα, στον δεύτερο γύρο, με θύματα τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και με βέλη στην φαρέτρα τις περίφημες τριάρες και τεσσάρες.

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Τις ίδιες ανατροπές είχαν να παρακολουθήσουν από το μακρινό 1963 οι άνθρωποι του Δικέφαλου Αετού, της ομάδας με την μακράν πιο μακραίωνη ιστορική αναφορά σε όλη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως και τότε, η βυζαντινογέννητη Βασίλισσα έπρεπε να επιστρέψει στον θρόνο της μετά από αρκετά χρόνια ανάπαυσης και σχόλης. Και ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα και όλα τα προγνωστικά, απέναντι στα παλικάρια του Ολυμπιακού και τους δαντελένιους αθλητές του ΠΑΟ. 3 – 3 με τον κατά πολλούς ανώτερο τότε Παναθηναϊκό στην παράταση και πρωτάθλημα στην Νέα Φιλαδέλφεια, επαγγελματική ισοπαλία πίσω από την Τσόχα και η κούπα στα πόδια της Βασίλισσας, βορειοδυτικά του Ποδονίφτη.

Για δεύτερη θέση δεν πρέπει, μόνο, να μιλάει κάποιος στην ΑΕΚ. Ή πρώτη θα έρθει ή «τριτοτέταρτη». Σε μία Κυρία δεν αρμόζει, ως γνωστό, ποτέ η δεύτερη θέση, όταν η πρώτη γίνει απαιτητή. Το ίδιο συνέβη και στο περίφημο «’78», όταν η Βασίλισσα τα θέλησε όλα και – βέβαια – τα κέρδισε όλα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο μα κυρίως – λίγο προσοχή σε αυτό – την καθολική αποδοχή ως την καλύτερη κιτρινόμαυρη ενδεκάδα όλων των εποχών. Από τον ψηλό και σωματώδη Τριαντάφυλλο κάτω από τα δοκάρια έως τον ακροτελεύτιο Πρίγκηπα του Νερέντβα, από τον αγωνιστικά μάλλον μέτριο μα επίμονο μέχρις εσχάτων Πέτρο από κάποιο ορεινό χωριουδάκι του νομού Βοιωτίας μέχρι τον ξεροκέφαλο Παπαϊωάννου, που, σαν σε δεύτερη εφηβεία, «κατάπινε» χιλιόμετρα στα δυο άκρα της επίθεσης.

Στον αυριανό τελικό με τον ΠΑΟΚ, με το «καμάρι του Βορρά», το παιχνίδι θα είναι καθαρό, μέσα – έξω καθαρό. Δήθεν «φάλτσα σφυρίγματα» και «φάσεις που αποδείχθηκε στο replay ότι δεν ήταν αυτό που αρχικά φαινόντουσαν» δεν θα υπάρξουν. Η Βασίλισσα δυσφορεί, όταν ακούει φθηνές δικαιολογίες. Και για αυτόν τον λόγο μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Η ΑΕΚ δεν έχει σχέση με το «αιώνιο δίδυμο». Στα ίσα σε παίζει. Και επειδή στα ίσα σε παίζει, με τα εκάστοτε ένδεκα παλικάρια που θα ματώσουν την φανέλα στα πόδια της, λίγοι αντέχουν την γοητεία της. Ως το τέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments