Global News

Die Zeit: Η G7 αντίθετη στην αποσύνδεση της Κίνας από το παγκόσμιο εμπόριο

Die Zeit: Η G7 αντίθετη στην αποσύνδεση της Κίνας από το παγκόσμιο  εμπόριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα κορυφαία δημοκρατικά έθνη παρακολουθούν με ανησυχία τον επανεξοπλισμό της Κίνας, αλλά κανένα από αυτά δεν επιθυμεί να σταματήσει το εμπόριο με την Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, οι χώρες της G7 είναι κατά της αποσύνδεσης από την Κίνα. Στην σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνίας, ο Σολτς δήλωσε, μετά τις συζητήσεις για την Κίνα, ότι υπήρξε «πολύ σαφής αλληλοκατανόηση». Η G7 δεν επιδιώκει τον αποκλεισμό της Κίνας από το παγκόσμιο εμπόριο: «Κανείς δεν υποστηρίζει την αποσύνδεση εδώ». Οι χώρες της G7 είναι της άποψης ότι η Κίνα πρέπει να αναπτυχθεί και άλλο, είπε ο Γερμανός καγκελάριος. Αλλά πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη «ότι αυτό είναι ενσωματωμένο στη διεθνή τάξη». Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κράτη πρέπει να τηρούν τους διεθνείς κανόνες. Ο Σολτς επεσήμανε ότι οι χώρες της G7 συζήτησαν με μεγάλη λεπτομέρεια την κατάσταση στον Ινδο-Ειρηνικό.

Η «επιταχυνόμενη συσσώρευση του πυρηνικού της οπλοστασίου χωρίς διαφάνεια και ουσιαστικό διάλογο» της Κίνας αποτελεί απειλή για την παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα, δήλωσε η G7 στο λεγόμενο όραμα της Χιροσίμα για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Η συζήτηση για οικονομικά ζητήματα αφορούσε τον τρόπο δημιουργίας μεγαλύτερης ανθεκτικότητας στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Θα πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι, έτσι ώστε «να μην υπάρχουν μονόπλευρες εξαρτήσεις και να μειωθούν εκεί που υπάρχουν μέχρι σήμερα». Σημαντικό μέρος αυτού είναι η συνεργασία με πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, που διαθέτουν πρώτες ύλες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments