Αθλητισμός

Αϊζάια Κάνααν: Απέδειξε πως είναι παίκτης που δε λυγίζει από την πίεση

Αϊζάια Κάνααν: Απέδειξε πως είναι παίκτης που δε λυγίζει από την πίεση

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Στα play-offs και το Final Four της EuroLeague ο Αϊζάια Κάνααν απέδειξε πως είναι ένας παίκτης που δε λυγίζει από την πίεση, βοηθώντας τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να πλησιάσει τους στόχους του

«Δε θα ερχόμουν στον Ολυμπιακό αν δε μου δινόταν η ευκαιρία να διεκδικήσω την EuroLeague». Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ο Αϊζάια Κάνααν να συστηθεί στο κοινό του Ολυμπιακούμιλώντας στο Gazzetta. Τότε ήταν Οκτώβρης, όμως ο Κάνααν τον λόγο του τον κράτησε και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει το συγκεκριμένο.

Σε μία σεζόν που είχε τα πάνω του και τα κάτω του, από τον Απρίλιο και έπειτα ως τυπικός Αμερικανός που σέβεται τον εαυτό του, τοποθέτησε το «εγώ» του πολύ κάτω από τα θέλω της ομάδας και πραγματοποίησε το step up το τελευταίο δίμηνο, όταν και κρίνονται οι τίτλοι.

Το όνομά του δε βρήκε χώρο στη λίστα της Basket League για τα play-offs, όμως το γεγονός αυτό τον στεναχώρησε και τον πείσμωσε ταυτόχρονα. Η κουλ πλευρά του εαυτού του, αυτή η φιγούρα ανεμελιάς συνέχισε να περιφέρεται γεμάτη κίνητρο στους χώρους του ΣΕΦ.

Κάθε αγωνιστική ημέρα που αναγκάζεται να φορέσει τα πολιτικά του στις υποχρεώσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Κάνααν έβγαινε για τη δική του προπόνηση μερικές ώρες πριν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί στο παρκέ. Ο απώτερος σκοπός του ήταν η κατάκτηση της EuroLeague, κάτι που μπορεί να μην επετεύχθη τελικά, όμως κάποια πράγματα δεν τα ελέγχεις.

Η κλάση του Γιουλ μίλησε την κρισιμότερη ώρα. Από τη στιγμή που ο τελικός έφτασε να κρίνεται στη διελκυστίνδα των προσωπικοτήτων, ο Ισπανός έβγαλε πυρίτιδα από τη φαρέτρα του. Ο Κάνααν, όμως, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη φτάσει ο Ολυμπιακός ως εκεί.

Η προσαρμογή στον Ολυμπιακό

Πάνω από το όνομα του Κάνααν γυρνούσε εξ αρχής μία αύρα που στην ούγια της είχε γραμμένο ένα όνομα, Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός ήταν ο αντικαταστάτης ενός παίκτη που αγαπήθηκε από το κοινό του Ολυμπιακού και κυρίως, συνδέθηκε με επιτυχίες της ομάδας.

Για να το υπερκεράσει αυτό το εμπόδιο ο 32χρονος έπρεπε η προσφορά του να χτυπήσει κόκκινο εξ αρχής. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού ο χρόνος προσαρμογής στο πλάνο του Μπαρτζώκα ήταν δεδομένο πως θα τον αφήσει πίσω στην εκκίνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments