Nέα της αγοράς

JP Morgan: Πουλήστε τις μετοχές, αγοράστε χρυσό, κρατήστε τα μετρητά

JP Morgan: Πουλήστε τις μετοχές, αγοράστε χρυσό, κρατήστε τα μετρητά

Πηγή Φωτογραφίας: Seeking Alpha

«Οι ελπίδες για ταχεία λύση στο θέμα του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ ενίσχυσαν κάπως το κλίμα της αγοράς» αναφέρει ο Κολάνοβιτς σε note προς τους πελάτες της τράπεζας. «Παρά την ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας, τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία αποτυγχάνουν να ξεφύγουν από το φετινό εύρος τιμών (...)» σημειώνει επίσης.

Να μειώσουν τις τοποθετήσεις τους στις μετοχές και να στραφούν στα μετρητά, συστήνει ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JP Morgan. Οι διαπραγματεύσεις γύρω από το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, ο αυξημένος κίνδυνος για ύφεση στις ΗΠΑ, αλλά και η διαφαινόμενη επιθετική στάση της Federal Reserve όσον αφορά στη νομισματική της πολιτική ωθούν τους αναλυτές της JP Morgan, με επικεφαλής τον Μάρκο Κολάνοβιτς, να περιορίσουν την προτίμησή τους στις μετοχές και στα εταιρικά ομόλογα, δίδοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» μεταξύ άλλων στον χρυσό (αφήνοντας κατά μέρος την ενέργεια και καταφεύγοντας στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας γύρω από το χρέος των ΗΠΑ).

«Οι ελπίδες για ταχεία λύση στο θέμα του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ ενίσχυσαν κάπως το κλίμα της αγοράς» αναφέρει ο Κολάνοβιτς σε note προς τους πελάτες της τράπεζας. «Παρά την ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας, τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία αποτυγχάνουν να ξεφύγουν από το φετινό εύρος τιμών (…)» σημειώνει επίσης.

Παράλληλα, όσον αφορά στη νομισματική πολιτική της Fed, ο ίδιος διαπιστώνει απόκλιση μεταξύ της μερίδας της αγοράς που αναμένει μείωση επιτοκίων φέτος, εκείνων που ερμηνεύουν αυτές τις πιθανές μειώσεις ως θετικές και της πιο επιθετικής ρητορικής της Fed.

«Αυτό το χάσμα είναι πιθανό να κλείσει εις βάρος των μετοχών (…)» και εάν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλότερα θα επιβαρύνουν περαιτέρω τις αγορές και την οικονομική δραστηριότητα, όπως σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments