Διεθνή

«Θα μας ξαναδείτε», λένε οι Ρώσοι αντάρτες μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

«Θα μας ξαναδείτε», λένε οι Ρώσοι αντάρτες μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Πηγή Φωτογραφίας: BBC

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Ρώσους πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την ως εγχώρια, εσωτερική ρωσική διαμάχη. Δύο ομάδες ενόπλων που δρουν στην Ουκρανία - το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών και η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας - ανέλαβαν την ευθύνη.

Ο Ρώσος διοικητής της πολιτοφυλακής που πραγματοποίησε επιδρομή σε ρωσική περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα δήλωσε την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα προβεί σύντομα σε περισσότερες εισβολές στο ρωσικό έδαφος.

Ο Ντένις Καπούστιν, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε ως διοικητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, μίλησε σε δημοσιογράφους στην ουκρανική πλευρά των συνόρων με τη Ρωσία, μία ημέρα αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέκρουσε την επιδρομή στην περιοχή Μπέλγκοροντ.

Εσωτερική ρωσική η διαμάχη, λέει το Κίεβο Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από Ρώσους πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την ως εγχώρια, εσωτερική ρωσική διαμάχη. Δύο ομάδες ενόπλων που δρουν στην Ουκρανία – το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών και η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας – ανέλαβαν την ευθύνη.

«Νομίζω ότι θα μας ξαναδείτε σε αυτή την πλευρά», δήλωσε ο Καπούστιν, ο οποίος συστήθηκε ως White Rex. «Δεν μπορώ να αποκαλύψω όσα έρχονται, δεν μπορώ καν να αποκαλύψω την κατεύθυνση. Τα … σύνορα είναι αρκετά μακριά. Ωστόσο, και πάλι θα υπάρξει σημείο ανάφλεξης».

Έξι drone καταρρίφθηκαν στην Κριμαία Στο μεταξύ, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η αεράμυνα κατέρριψε έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές.

Δεν υπήρξαν θύματα, ανέφερε ο Σεργκέι Αξιόνοφ στο Telegram.

Για απώθηση ρωσικών drone κάνει λόγο και το Κίεβο Και η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου απέκρουσε πλήρως νέα «μαζική» επίθεση με ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι εναντίον της πόλης, «τη δωδέκατη» επιδρομή μέσα στον Μάιο.

Η Ρωσία «επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στο Κίεβο από τον αέρα», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο, προσθέτοντας ότι ο συναγερμός διήρκεσε για πάνω από τρεις ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments