Οδηγός

Επίδομα τουρισμού 2023: Ποιοι θα λάβουν έως και 1.250 ευρώ στο “χέρι”

Επίδομα τουρισμού 2023: Ποιοι θα λάβουν έως και 1.250 ευρώ στο “χέρι”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έρχεται το "τουριστικό" επίδομα, το οποίο θα φτάνει και τα 1.250 ευρώ για τους δικαιούχους

Έρχεται το “τουριστικό” επίδομα, το οποίο θα φτάνει και τα 1.250 ευρώ για τους δικαιούχους.Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο αφορά 18.000 απασχολούμενους και άνεργους του τουριστικού κλάδου.Το εν λόγω πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 40 εκατομμυρίων και αναμένεται να υλοποιηθεί κατά τη διετία 2023 – 2024.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση διάρκειας τριών μηνών (για 250 ώρες) και σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω των Κέντων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ και των ιδιωτικών σχολών.

Οι συμμετέχοντες θα εγγραφούν σε Μητρώο Ωφελουμένων που θα καταρτίσει το υπουργείο Τουρισμού και για να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να είναι Έλληνες ή και ξένοι υπήκοοι οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, να είναι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, ή μακροχρόνια ή πρόσκαιρα άνεργοι στον τομέα του τουρισμού και με συμβάσεις που τέθηκαν σε αναστολή κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, να έχουν τουλάχιστον 200 μέρες ασφάλισης την τελευταία δεκαετία σε ειδικότητα του τουριστικού κλάδου και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Στους συμμετέχοντες θα καταβάλλεται με την μορφή επιδόματος το ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα παρακολούθησης, το οποίο θα αγγίζει τα 1.250 ευρώ, με απαραίτητη προϋπόθεση η επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης που θα διεξαχθούν.

Για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χωρίς να λάβουν την απαραίτητη διαπίστευση, θα έχουν να λαμβάνουν το ποσό των 3,5 ευρώ ανά ώρα και μέχρι τα 875 ευρώ (το 70% της επιδότησης).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments