Nέα της αγοράς

Η Κίνα διαγράφει 1,4 εκατομμύρια αναρτήσεις στα social media

Η Κίνα διαγράφει 1,4 εκατομμύρια αναρτήσεις στα social media

Πηγή Φωτογραφίας: BBC

Από το το 2021, η Κίνα έχει στοχεύσει δισεκατομμύρια λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» τον κυβερνοχώρο της

Η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της Κίνας για τον κυβερνοχώρο ανακοίνωσε ότι συνολικά 1,4 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαγραφεί μετά από δίμηνη έρευνα για υποτιθέμενη παραπληροφόρηση, παράνομη κερδοσκοπία και πλαστοπροσωπία κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ άλλων «έντονων προβλημάτων».

Στην ανακοίνωση της Παρασκευής, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) ανέφερε ότι έκλεισε 67.000 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διέγραψε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις μεταξύ 10 Μαρτίου και 22 Μαΐου ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας «διόρθωσης».

Η τελευταία «εκστρατεία εκκαθάρισης» στόχευσε λογαριασμούς σε δημοφιλείς κινεζικές εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των WeChat, Douyin και Weibo που εμπίπτουν στην κατηγορία των «self media», ένας όρος που αναφέρεται γενικά σε λογαριασμούς που δημοσιεύουν ειδήσεις και πληροφορίες, αλλά χωρίς να είναι κρατικά ή να έχουν κάποιας μορφής κρατική έγκριση.

Από τους 67.000 λογαριασμούς που έκλεισαν οριστικά, σχεδόν 8.000 καταργήθηκαν για «διάδοση ψευδών ειδήσεων, φημών και επιβλαβών πληροφοριών», σύμφωνα με την CAC.

Περίπου 930.000 άλλοι λογαριασμοί έλαβαν λιγότερο αυστηρές ποινές, από την αφαίρεση όλων των ακολούθων έως την αναστολή ή την ακύρωση του προνομίου να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη από την δραστηριότητά τους.

Η CAC την Παρασκευή είπε ότι η τελευταία της εκστρατεία είχε βάλει στο στόχαστρο σχεδόν 13.000 πλαστούς στρατιωτικούς λογαριασμούς, με ονόματα όπως «Κινέζικη Διοίκηση Κόκκινου Στρατού», «Κινεζική Αντιτρομοκρατική Δύναμη» και «Στρατηγική Δύναμη Πυραύλω».

Περίπου 25.000 άλλοι λογαριασμοί στοχοποιήθηκαν για πλαστοπροσωπία δημόσιων ιδρυμάτων, όπως κέντρα ελέγχου ασθενειών και πρόληψης και κρατικά ερευνητικά ινστιτούτα.

Σχεδόν 187.000 τιμωρήθηκαν για πλαστοπροσωπία επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης, ενώ πάνω από 430.000 φέρεται να πρόσφεραν επαγγελματικές συμβουλές ή εκπαιδευτικές υπηρεσίες χωρίς να διαθέτουν σχετικά επαγγελματικά προσόντα.

Περίπου 45.000 λογαριασμοί έκλεισαν για «καυτά θέματα, καταδίωξη επιρροής και παράνομη δημιουργία εσόδων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments