Διεθνή

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Τούρκος ηγέτης αναμενόταν να παρευρεθεί στη συνάντηση, η οποία έχει σκοπό να επιδείξει αλληλεγγύη κατά της Ρωσίας.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Σύνοδο της Ευρωπαικής Πολιτικής Κοινότητας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Σύνοδος θα λάβει χώρα αύριο στη Μολδαβία και αποτελεί, ανάμεσα στα άλλα, μια έκφραση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο από τη ρωσική επιθετικότητα ουκρανικό λαό.

Ο Τούρκος ηγέτης αναμενόταν να παρευρεθεί στη συνάντηση, η οποία έχει σκοπό να επιδείξει αλληλεγγύη κατά της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάμν, ο οποίος μόλις εξασφάλισε άλλα πέντε χρόνια  στο τιμόνι της χώρας του στις εκλογές του δεύτερου γύρου την Κυριακή, δεν θα ταξιδέψει στη Μολδαβία για τη μονοήμερη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προετοιμασίες.

Η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα (EPC) — μια νέα συλλογικότητα που ξεκίνησε στον απόηχο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία — έχει σκοπό να συγκεντρώσει ευρωπαίους ηγέτες πέρα ​​από την ΕΕ. Περισσότεροι από 40 ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι παρόντες την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών από τις 27 χώρες της ΕΕ, καθώς επίσης και χωρών εκτός ΕΕ, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία, καθώς και τα έθνη των Δυτικών Βαλκανίων.

Η σύνοδος, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί έξω από το Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, είναι η δεύτερη σύνοδος κορυφής που πραγματοποιείται υπό το έμβλημα της EPC, μετά την εναρκτήρια συνάντηση στην Πράγα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ερντογάν παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, αλλά συγκρούστηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια δείπνου στο τέλος της συνόδου κορυφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments