Global News

Associated Press: Η Αυστραλία απαγορεύει τη γερμανική σβάστικα

Associated Press: Η Αυστραλία απαγορεύει τη γερμανική σβάστικα

Πηγή Φωτογραφίας: ERT

Οι αυστραλιανές αρχές σχεδιάζουν να απαγορεύσουν την εμφάνιση και πώληση ναζιστικών συμβόλων όπως η σβάστικα ή ο ρούνος που χρησιμοποιούν τα SS. Το αν θα απαγορευτεί ο ναζιστικός χαιρετισμός θα αποφασιστεί από μεμονωμένες πολιτείες της Αυστραλίας.

Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση στην Καμπέρα θα προτείνει νόμο που θα απαγορεύει την κυκλοφορία και την προβολή ναζιστικών συμβόλων, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Μαρκ Ντρέιφους. Αυτό θα τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους. «Θα δείξουμε ότι δεν έχουμε χώρο για τη διάδοση μίσους, βίας και αντισημιτισμού», είπε ο Ντρέιφους. Έτσι, διακριτικά, σημαίες, μπλουζάκια που περιέχουν τη σβάστικα ή σύμβολα μονάδων SS θα απαγορεύονται. Σύμφωνα με την εκτίμηση των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών, όλο και περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας κλίνουν προς τον νεοναζισμό. Ο δεξιός εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 30 τοις εκατό της συνολικής τρομοκρατικής απειλής στην Αυστραλία, εκτιμούν οι αρχές. Ωστόσο, μεμονωμένες ομοσπονδιακές μονάδες της Αυστραλίας θα αποφασίσουν εάν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί θα απαγορεύονται στην επικράτειά τους.

Το Αυστραλιανό Εβραϊκό Συμβούλιο επαίνεσε τα σχέδια της κυβέρνησης. «Μέχρι να αισθανθούν τις συνέπειες των πράξεών τους, οι νεοναζί θα γίνονται όλο και πιο θρασύς – με ολοένα και πιο καταστροφικές συνέπειες για την κοινοτική αρμονία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων», είπε το συμβούλιο. Οι σβάστικες, θρησκευτικό σύμβολο στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση. Επίσης, δεν θα διώκονται όσοι επιδεικνύουν απαγορευμένα σύμβολα για επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς ή δημοσιογραφικούς σκοπούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments