Διεθνή

Βρυξέλλες: Μάχη Κομισιόν – Ευρωβουλής για τις περικοπές στις δαπάνες

Βρυξέλλες: Μάχη Κομισιόν – Ευρωβουλής για τις περικοπές στις δαπάνες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου αντιδρούν στις προτάσεις της Επιτροπής

Καθώς ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθεί να πιέζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις,  τα θεσμικά όργανα της ΕΕ μάχονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πόσα δημόσια χρήματα θα τους επιτραπεί να ξοδέψουν το επόμενο έτος.

Οι επιστολές μεταξύ του Επιτρόπου για τον προϋπολογισμό της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και άλλων οργάνων της ΕΕ —που είδε το Politico— αποκαλύπτουν ότι η Επιτροπή ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να περιορίσει τα σχέδια δαπανών του για το 2024 κατά περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ και το Δικαστήριο της ΕΕ να περικόψει σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, αρκετά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτουν τις περικοπές, υποστηρίζοντας ότι ο Χαν εφαρμόζει «ένα ύπουλο, τέχνασμα του προϋπολογισμού που θα μπορούσε να τους αναγκάσει να κάνουν επώδυνες περικοπές σε τομείς εκτός των μισθών».

Καθώς ο Χαν προετοιμάζεται να υπερασπιστεί το σχέδιο προϋπολογισμού, αυτές οι διαφωνίες δίνουν μια άσχημα εικόνα αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Σύμφωνα επίσης με το Politico, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον περασμένο μήνα, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τις περικοπές και υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή έκανε λάθος με τα δεδομένα της.

Πηγή: Ναταλία Δανδόλου//in.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments