Global News

AP News: 8 δις. ευρώ για ημιαγωγούς «Made in Europe»

AP News: 8 δις. ευρώ για ημιαγωγούς «Made in Europe»

Πηγή Φωτογραφίας: kriti24.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών και να καταλάβει το 20% της παγκόσμιας αγοράς έως το 2030.

Ένας νέος γύρος ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων μικροτσίπ είναι καθ  οδόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη δόση 8,1 δισ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης για την παραγωγή ημιαγωγών Made in Europe . 56 εταιρείες διαφορετικών μεγεθών θα αξιοποιήσουν το οικονομικό γατάκι για να πραγματοποιήσουν 68 έργα σε 14 κράτη μέλη: Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία και Σλοβακία. Η Επιτροπή ελπίζει ότι το δημόσιο χρήμα θα αποφέρει ιδιωτικές επενδύσεις 13,7 δισεκατομμυρίων ευρώ , κινητοποιώντας συνολικά σχεδόν 22 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2032, οπότε όλα τα έργα θα έπρεπε να έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο.

Ωστόσο, τα πρώτα προϊόντα θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα στην αγορά ήδη από το 2025. Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο. Αυτά τα έργα έχουν σημαντική χρηματοδότηση  δήλωσε η Margrethe Vestager, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ανταγωνισμό. Τα έργα θα επικεντρωθούν στην έρευνα και ανάπτυξη «τεχνολογιών αποδοτικών πόρων», όπως τσιπ, επεξεργαστές και αισθητήρες, εξήγησε η κ. Vestager.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments