Πολιτική

Βούλτεψη: Άλλοι είναι οι προβοκάτορες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Βούλτεψη: Άλλοι είναι οι προβοκάτορες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ
Τι απαντά η Σοφία Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ

H Σοφία Βούλτεψη δίνει συνέχεια στην κόντρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας.  «Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του… τουρκομαθούς κ. Χάρη Μαμουλάκη, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ, παρουσίασα ως μπροσούρα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου. Κατ’ αρχάς δεν γνωρίζω καμιά εφημερίδα, οποιασδήποτε χώρας, που να δημοσιεύει άρθρο με το λογότυπο κόμματος (και μάλιστα ξένης χώρας) πάνω από τον τίτλο», τονίζει σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, όπου την κατηγορεί για «άθλια προβοκάτσια».

«Κατά δεύτερον, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο φυλλάδιο είχε κυκλοφορήσει στη Θράκη παραμονές των εκλογών Ιανουαρίου 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει το 48,53% των ψήφων. Το θέμα έκτοτε έχει πολλές φορές προβληθεί και από πολλούς, μεταξύ των οποίων και σε δική μου αρθρογραφία, χωρίς ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει μιλώντας για fake news και προβοκάτσιες», υποστηρίζει ακόμη η κυρία Βούλτεψη.

Σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν προβληθεί τότε μέσω του φυλλαδίου, σχετικά με τα ζητήματα που συζητούμε αυτές τις μέρες (ειδικά για τα θέματα του αυτοπροσδιορισμού και της εκλογής μουφτή) ήταν οι ακόλουθες:

1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.

Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα και δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ.

Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για τις μειονότητες σε όλον τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Ειδικά για την μειονότητα της Θράκης:

1. Κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους τη στερήθηκαν με το άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας.

3. Χορήγηση τίτλων για τα χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου.

4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments