Διεθνή

Νεκροταφείο «βρυκολάκων» ανακαλύφθηκε στην Πολωνία – Δεκάδες αποκεφαλισμένοι σκελετοί

Νεκροταφείο «βρυκολάκων» ανακαλύφθηκε στην Πολωνία – Δεκάδες αποκεφαλισμένοι σκελετοί

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter - @nypost

Οι τοπικές αρχές βρήκαν έναν ομαδικό τάφο με 450 σκελετούς, που οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανήκουν σε νεκρούς που οι άνθρωποι πίστευαν ότι όσο ζούσαν ήταν βαμπίρ

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα ήρθαν εργάτες που έφτιαχναν τους δρόμους στην μικρή πόλη Luzino της Πολωνίας.

Οι τοπικές αρχές βρήκαν έναν ομαδικό τάφο με 450 σκελετούς, που οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανήκουν σε άτομα τα οποία οι άνθρωποι πίστευαν ότι όσο ζούσαν ήταν βαμπίρ.

Αρχικά, οι σκελετοί βρέθηκαν κοντά σε εκκλησία που είχε χτιστεί τον 18ο αιώνα.

Αρκετοί από τους 450 σκελετούς είχαν αποκεφαλιστεί και είχαν το κρανίο ανάμεσα στα πόδια τους – και αυτό ήταν το πιο σημαντικό εύρημα που κάνει τους ιστορικούς να πιστεύουν ότι ανακαλύφθηκε ένα νεκροταφείο βρικολάκων.

«Ανακαλύψαμε παραδείγματα της διαδεδομένης τότε πίστης των ανθρώπων στους νεκρούς που επέστρεφαν από τον τάφο, κάτι που μπορούσε να σταματήσει μόνο με αποκεφαλισμό» δήλωσε στην πολωνική ιστοσελίδα Nadmorski24.pl. ο επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής Maciej Stromski.

Ένας από τους σκελετούς άνηκε σε γυναίκα, η οποία είχε αποκεφαλιστεί και ξαναθαφτεί με «το κρανίο ενός παιδιού ακουμπισμένο στο στήθος της».

Άλλοι είχαν τοποθετημένα νομίσματα στο στόμα τους και αρκετοί βρέθηκαν με είχαν τούβλα τοποθετημένα δίπλα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια τους.

Το νομίσματα είχαν σκοπό να σφραγίσουν την ψυχή των νεκρών και να τους εξασφαλίσουν το πέρασμα στη μετά θάνατον ζωή, χωρίς προοπτική νεκρανάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments