Πολιτική

Η κ. Σακελλαροπούλου, η Δημοκρατία και οι προσβολές της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Σακελλαροπούλου, η Δημοκρατία και οι προσβολές της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η απρέπεια και οι προσβολές αποτελούν την καταφυγή εκείνου που είναι έτοιμος να μετέλθει κάθε μέσον για να κατακτήσει ή να κρατηθεί στην εξουσία.

Η απρέπεια και οι προσβολές αποτελούν την καταφυγή εκείνου που είναι έτοιμος να μετέλθει κάθε μέσον για να κατακτήσει ή να κρατηθεί στην εξουσία. Η άποψή του πρέπει να επιβληθεί, με την αναίδεια της στρεβλής αντίληψή του περί Δημοκρατίας. Αν δεν γίνεται αποδεκτή, ακολουθούν οι απειλές της «άλλης φοράς που θα είναι αλλιώς», ενδεικτικές της ιδεολογίας του.

Χτες στην Καλαμάτα, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι δεν έχουν διδαχθεί να είναι δημοκρατικοί πολίτες. Δεν εμφορούνται από τις κοινωνικές παραδοχές που απαιτεί το δημοκρατικό credo στις σύγχρονες πολιτείες. Η δική τους «δημοκρατία» είναι εκείνη η οποία πρέπει να επιβληθεί, «με το καλό ή με το κακό θα επανέλθουμε», όπως λέει ο κ. Σπίρτζης. Αλλά η Δημοκρατία έρχεται μόνο με το καλό και περνάει μέσα από την κάλπη. Και το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου φαίνεται ότι δεν δίδαξε τίποτε ή ελάχιστα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών, μέλη της εν λόγω νεολαίας προέβησαν σε φραστική επίθεση εναντίον της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε ναυαγούς στην Καλαμάτα. «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου», απάντησε ψύχραιμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέναντι στην απρέπεια, στην οποία είχαν προχωρήσει οι νεολαίοι της ριζοσπαστικής αριστεράς, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα στην αρχηγό του κράτους: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν συμφωνεί με τον τρόπο, το ήθος, το λεξιλόγιο και τον «αγωνιστικό τσαμπουκά» των νεολαίων, θα έπρεπε χθες το απόγευμα να τους έχει διαγράψει από τις γραμμές του κόμματος. Να είχε ήδη ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την προαναφερόμενη απρέπεια προς το πρόσωπο της εγγυήτριας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας και φύλακα της συνταγματικής μας νομιμότητας. Έπρεπε ο Αλ. Τσίπρας να αποδείξει στην πράξη το σεβασμό του προς το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, που ήταν από την πρώτη στιγμή στην Καλαμάτα, με τους πρόσφυγες, ως εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων. Η ευκαιρία δόθηκε, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μοιραίος, την απώλεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments