Πολιτική

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ είναι υπέρ της οργανωμένης μετανάστευσης

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ είναι υπέρ της οργανωμένης μετανάστευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με αφορμή ειδικότερα το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, ο κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος επισήμανε: Η μετανάστευση είναι θέμα ευρωπαϊκής πολιτικής

Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV.

Ερωτώμενος για το θέμα της μετανάστευσης, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα υπάρχουν τουλάχιστον τρία μεγάλα στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι της έκπληξης, το δεύτερο της εγρήγορσης και το τρίτο του εφησυχασμού και τη έλλειψης μνήμης. Αυτό που συμβαίνει στο θέμα της μετανάστευσης είναι δυστυχώς το τρίτο στάδιο. Και λέω δυστυχώς, διότι η κοινωνία έχει αρχίσει να συνηθίζει σε γεγονότα, τα οποία είναι πράγματι τραγικά. Η κοινωνία όμως πρέπει να παραμείνει στο στάδιο της εγρήγορσης».

Με αφορμή ειδικότερα το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, ο κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος επισήμανε: «Η μετανάστευση είναι θέμα ευρωπαϊκής πολιτικής. Και η ευρωπαϊκή πολιτική μέχρι τώρα έχει κινηθεί με μια αβελτηρία και οκνηρία. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο θα γεννηθούν στην Αφρική μες στα επόμενα πενήντα χρόνια και η Βόρεια Αφρική θα έχει προβλήματα κλιματικής αλλαγής. Η μετανάστευση δεν θα σταματήσει. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να γίνει οργανωμένα η μετανάστευση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες για να μην γίνεται ανοργάνωτη μετανάστευση και να βοηθήσει τις χώρες που «γεννούν» μετανάστευση, έτσι ώστε να μην μεταναστεύουν οι κάτοικοι προς την Ε.Ε.

Η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά είναι υπέρ της οργανωμένης μετανάστευσης. Η ΝΔ είναι υπέρ της οργανωμένης μετανάστευσης. Οι αιτήσεις για μετανάστευση πρέπει να γίνονται κατά τρόπο οργανωμένο και να εξετάζονται πάρα πολύ γρήγορα, στους συντομότερους δυνατούς χρόνους. Και στο σημείο αυτό προκύπτει η ανάγκη να πατάξουμε τη γραφειοκρατία.

Επίσης, έχουμε την ευρωπαϊκή πολιτική της Frontex, που είναι ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης είναι υπεύθυνος για τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών συνοριοφυλάκων και των συνοριοφυλάκων των κρατών μελών της Περιοχής Σένγκεν. Είναι μια πολιτική, σύμφωνα με την οποία τα σύνορά μας πρέπει να τα προστατεύουμε. Έτσι δεν δεχόμαστε να μπαίνει όποιος θέλει και με όποιον τρόπο θέλει στα ευρωπαϊκά και τα δικά μας σύνορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments