Global News

Associated Press: Οι πολυεθνικές θα προσλάβουν 250.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη ως το 2026

Associated Press: Οι πολυεθνικές θα προσλάβουν 250.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη ως το 2026

Πηγή Φωτογραφίας: John Stanmeyer

Περίπου 40 πολυεθνικές ανακοίνωσαν στο Παρίσι, στο European Business Summit of the Tent network, την κοινή δέσμευση να προσφέρουν θέσεις εργασίας και κατάρτιση σε περισσότερους από 250.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη έως το 2026.

«Χωρίς ορατό τέλος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με την Ε.Ε. να φιλοξενεί εκατομμύρια Ουκρανούς, είναι επιτακτική ανάγκη να προσφέρουμε ένταξη και ελπίδα στους πρόσφυγες μέσω της ένταξης στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχινάς κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής. Εμπορικά σήματα όπως η Amazon, η Hilton ή η Marriott International υποσχέθηκαν να ενσωματώσουν χιλιάδες πρόσφυγες τα επόμενα τρία χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτή τη στιγμή, είναι ο γίγαντας του εικονικού εμπορίου που θα προσφέρει τις περισσότερες θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας για πρόσφυγες μεταξύ 2023 και 2026, εκτός από την εκπαίδευση 10.000 Ουκρανών – ένα μέρος τους πρόσφυγες – με το πρόγραμμα ITSkills4U. Από την πλευρά τους, εταιρείες αφιερωμένες στην επιλογή προσωπικού όπως η Adecco ή η Randstad δεσμεύτηκαν να συνδέσουν τους πρόσφυγες  με θέσεις εργασίας μέσω των προτύπων προσωρινών εργαζομένων και των προτύπων των ευρωπαίων πελατών τους, εξήγησε ο Τεντ σε σημείωμα του Τύπου.

Ανταγωνισμός υψηλής ζήτησης

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft, η Cisco, η Generali και άλλες πολυεθνικές θα στοιχηματίσουν στην εκπαίδευση για να «βοηθήσουν τους πρόσφυγες να αποκτήσουν δεξιότητες υψηλής ζήτησης» στην αγορά εργασίας. Στην Ισπανία, θα είναι οι KFC, Hempel, η BP και ο Όμιλος Accor που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία για την εκπαίδευση και την εργασιακή ένταξη των προσφύγων.

Το επίκεντρο αυτής της συνεργασίας θα είναι κυρίως οι Ουκρανοί πρόσφυγες και, κατά συνέπεια, η Πολωνία, η οποία φιλοξενεί τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τη ρωσική εισβολή (1,5 εκατομμύριο άνθρωποι). Με περισσότερες από 300 μεγάλες εταιρείες, η οργάνωση Τεντ δημιουργήθηκε το 2016 με στόχο τη σύνδεση των προσφύγων με την εργασία  και την κατάρτιση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments