Πολιτική

Άδωνις: Τρομακτική η εννιακομματική Βουλή

Άδωνις: Τρομακτική η εννιακομματική Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην δημοσιογράφο κ. Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ένας ανεξέλεγκτος ηγεμόνας τύπου Όρμπαν, ο Άδωνις επισήμανε πως «αν πάρει η ΝΔ 42%, θα καταλυθεί η δημοκρατία; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλαβε 48%, καταργήθηκε η δημοκρατία;

Όλη αυτή η θεωρία είναι προσβλητική για το ίδιο το Σύνταγμα. Αυτό περιλαμβάνει τρόπους περιορισμού της εξουσίας, ασχέτως των πολιτικών συσχετισμών. Η συζήτηση αυτή δεν έχει ουσία. Γίνεται για να συσπειρώσει οπαδούς ο Σύριζα».

Αναφορικά με την αιτίαση περί αλαζονείας της ΝΔ, ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «αυτό είναι πολύ άδικο. Αυτό δεν θα έπρεπε να λέγεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει ασταμάτητα, έχει οργώσει όλη την Ελλάδα. Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γυρίζουν σε όλη τη χώρα. Και όλα αυτά γιατί δεν έχουμε καμία πεποίθηση ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να μας ψηφίσουν. Δεν πανηγυρίσαμε τη νίκη μας στις τελευταίες εκλογές. Αυτό είναι αλαζονεία;».

Σχετικά με το θέμα της μειονότητας της Θράκης, ο Άδωνις τόνισε: «Αν ο μειονοτικός βουλευτής του Σύριζα πει στη Βουλή ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ντροπή για την Αριστερά τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Τέλος, ερωτηθείς για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε: «Η δημοσκόπηση καταγράφει κάτι τρομακτικό. Εννιά κόμματα στη Βουλή μπορεί να έχουμε.

Με επτά κόμματα, η ΝΔ παίρνει 160 έδρες. Με εννιά κόμματα συγκεντρώνει 153 – 155 βουλευτές.

Δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι οι εκλογές έχουν λήξει. Πρέπει να δοθεί ο αγώνας της ισχυρής και ασφαλούς αυτοδυναμίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments