Διεθνή

Pornhub: Εκατομμύρια υπογραφές για το κλείσιμό του

Pornhub: Εκατομμύρια υπογραφές για το κλείσιμό του

Πηγή Φωτογραφίας: The Australian

Η περίπτωση της μητέρας που ανακάλυψε 58 βίντεο της κόρης της

Με όλο και περισσότερα βίντεο ανήλικων παιδιών και revenge porn να κατακλύζουν το Pornhub, τον γίγαντα των πορνογραφικών ιστοσελίδων, οι καταγγελίες και οι αγωγές εναντίον του αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και μας κάνουν να σκεφτόμαστε: είναι τελικά το Pornhub ο μεγαλύτερος παράνομος διακινητής σεξουαλικού περιεχομένου;

Μέσα στο Pornhub, την ιστοσελίδα που ελκύει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 28.000 λέξεις-κλειδιά που μπορεί να πληκτρολογήσει κανείς και που συνδέονται με ανήλικη πορνογραφία. Η ιστοσελίδα είναι γεμάτη από βίντεο βιασμών, πορνογραφία εκδίκησης, βίντεο με κατασκοπευτικές κάμερες που δείχνουν γυναίκες να κάνουν ντους, και πλάνα που τις δείχνουν να ασφυκτιούν σε σακούλες.

Αναζητώντας τη φράση «κορίτσια κάτω των 18», ή «14yo», η ιστοσελίδα μας οδηγεί σε περισσότερο από 100.000 βίντεο.

Pornhub vs παιδιά

Ίσως ένα από τα πιο ανησυχητικά περιστατικά είναι εκείνο μιας 15χρονης που εξαφανίστηκε και αργότερα η μητέρα της, την ανακάλυψε στο Pornhub μέσω 58 διαφορετικών βίντεο. Παρόλο που οι δράστες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ο γίγαντας του διαδικτυακού πορνό, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης.

Ύστερα από πολλές πιέσεις, το 2022 τo Pornhub ανακοίνωσε τη συνεργασία του με φιλανθρωπικές οργανώσεις που μάχονται κατά της κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών. Στόχος ήταν, όταν κάποιος που επισκέπτεται τον ιστότοπο του Pornhub, χρησιμοποιεί μία από τις 28.000 λέξεις-κλειδιά που συνδέονται με την κακοποίηση παιδιών, να του εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα τον ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και ότι αναζητά δυνητικά καταχρηστικές και παράνομες εικόνες.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα οδηγηθεί σε μια ηλεκτρονική συζήτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του και θα ενθαρρυνθεί να ζητήσει βοήθεια από το «Stop It Now!», μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας με στόχο την υποστήριξη και την πρόληψη των ατόμων που παρακολουθούν διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών.

Αυτήν τη στιγμή, αν για παράδειγμα πατήσουμε την λέξη-κλειδί «παιδί», στην μπάρα αναζήτησης του Pornhub, το μήνυμα που εμφανίζεται, είναι το εξής. «Η αναζήτηση θα μπορούσε να αφορά παράνομο και καταχρηστικό σεξουαλικό υλικό, όπου παιδιά έχουν υποστεί βλάβη. Μην περνάτε τα όρια από τη νόμιμη, ενήλικη πορνογραφία σε παράνομες εικόνες.»

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη λέξη-κλειδί «βιασμός», στην οποία το Pornhub ενημερώνει τον χρήστη ότι δεν επιτρέπεται στον ιστότοπό του η πραγματική, ή σκηνοθετημένη απεικόνιση εξαναγκαστικών και μη συναινετικών σεξουαλικών πράξεων, ή η χρήση τις εικόνας τις ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Και ενώ πράγματι φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και τις μη συναινετικές εικόνες, το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί συνεχίζει να αυξάνεται ο όγκος των δικογραφιών εναντίον της ιστοσελίδας. Είναι τελικά επαρκή τα μέτρα ασφαλείας που έχουν υιοθετηθεί;

Πλουτίζοντας από παράνομα βίντεο;

H απάντηση είναι όχι. Η βιομηχανία εμπορίας ανθρώπων που τροφοδοτείται από το πορνό είναι αρχικά πολύ μεγάλη και με πολλές κινήσεις που ξεπερνούν ένα απλό μήνυμα στην οθόνη. Επιπλέον, η κατανάλωση πορνογραφίας βοηθάει την ανάπτυξη της βιομηχανία εμπορίας του σεξ. Ακόμα και αν δεν καταβάλλουμε χρήματα, αρκεί η παρακολούθηση δωρεάν πορνό, η οποία δημιουργεί διαφημιστικά έσοδα για αυτές τις ιστοσελίδες και τροφοδοτεί τη ζήτηση για εμπορία ανθρώπων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμπορία του σεξ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία τροφοδοτείται άμεσα από την πορνογραφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments