Διεθνή

Πριγκόζιν: Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν

Πριγκόζιν: Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν
Το πρώτο του μήνυμα από την ημέρα που φέρεται να έφυγε από τη Ρωσία εξέδωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν

Το πρώτο του μήνυμα από την ημέρα που φέρεται να έφυγε από τη Ρωσία εξέδωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τις τελευταίες ώρες. Στο 11 λεπτών απόσπασμα βίντεο, που ανάρτησε στα κοινωνικά του δίκτυα, ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης τόνισε ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας που προέβλεπε ότι η Wagner θα σταματούσε τη λειτουργία της από 1ης Ιουλίου. 

Ο Πριγκόζιν εξήγησε ότι η «πορεία της δικαιοσύνης», όπως χαρακτηρίζει την εξέγερση κατά του Πούτιν, ξεκίνησε επειδή το Κρεμλίνο «επεδίωκε» να σταματήσει τη λειτουργία της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο της επικοινωνίας με τον Λευκορώσο ηγέτη, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος και διαδραμάτισε ρόλο διαμεσολαβητή στην παύση της προέλασης, ο Πριγκόζιν εξήγησε ότι ο πρώτος προσφέρθηκε να βρει τρόπους ώστε η Wagner να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Σε αιχμηρό τόνο, υπογράμμισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε λήξει εάν την επίθεση είχε αναλάβει η παραστρατιωτική οργάνωση. 

Ο αρχηγός της Wagner επανέλαβε εκείνο που είχε δηλώσει και κατά την παύση της προέλασης, ότι δηλαδή η οργάνωση δεν είχε σκοπό να προκαλέσει αιματοχυσία στις τάξεις του ρωσικού στρατού ούτε και να ανατρέψει τον Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments