Πολιτική

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγει η Πλεύση Ελευθερίας

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγει η Πλεύση Ελευθερίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,17%, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η «Πλέυση Ελευθερίας», της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπαίνει στην Βουλή καταλαμβάνοντας 8 έδρες.

Συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,17%, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η «Πλέυση Ελευθερίας», της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπαίνει στην Βουλή καταλαμβάνοντας 8 έδρες.

Οι 3 προέρχονται από την Α Αθηνών, το Βόρειο Τομέα Αθηνών και τη Β Θεσσαλονίκης, όπου είχε βάλει υποψηφιότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είχε δικαίωμα να κάνει ως πολιτικός αρχηγός. Η απόφασή της, για την  περιφέρεια που θα «κρατήσει», θα καθορίσει και το ποιοι θα μπουν στη βουλή.

Απόφαση την οποία περιμένουν:

  • Ο σύντροφός της Αδαμάντιος Καραναστάσης, που βάση λίστας εκλέγεται στην Α Αθήνας, αν η κ. Κωνσταντοπούλου επιλέξει κάποια από τις άλλες δύο περιφέρειες.
  • Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος,  που είναι δεύτερος στη λίστα μετά την κ. Κωνσταντοπούλου στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και
  • Η Αρετή Παπαϊωάννου, στην Β Θεσσαλονίκης

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται πως αρκετοί πρώην – πλέον – υποψήφιοι της Πλεύσης Ελευθερίας έχουν καταγγείλει δημόσια την Ζωή Κωνσταντοπούλου και έχουν αποχωρήσει, αφού ήταν πρώτοι σε σταυροδοσία στις 21 Μαΐου και βρέθηκαν σε μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια για τις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα, κατηγόρησαν την επικεφαλής του κόμματος για μεθοδεύσεις κατά την κατάρτιση της νέας λίστας των υποψηφίων βουλευτών, για αλαζονεία και νεποτισμό, ενώ έκαναν λόγο για εκκαθαρίσεις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προχώρησε στην αλλαγή των πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων στις 8 από τις 10 μεγάλες περιφέρειες της χώρας, προκρίνοντας τον σύντροφό της και άλλα άτομα από τον στενό κύκλο της.

Μάλιστα, οι Όλγα Δάλλα, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Καζάκου και Τζανής Γκούσκος έσπευσαν να τονίσουν ότι ουδέποτε υπήρξε η οποιαδήποτε ενημέρωση, πολύ περισσότερο συναίνεση, για τις αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχει υποστηρίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εντύπωση είχε προκαλέσει η περίπτωση της Όλγας Δάλλα. Η συγκεκριμένη υποψήφια ήταν πρώτη σε ψήφους στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με 6.168 ψήφους, ωστόσο στις λίστες που ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να την αντικαθιστά.

Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ ήταν στην τρίτη θέση στον Νότιο Τομέα.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

Α’ Αθηνών ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ  ή ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ή ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών ΚΕΦΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΩΡΤΖΙΑ)

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Β’ Πειραιώς ΑΡΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α’ Ανατολικής Αττικής ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Α’ Θεσσαλονίκης ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Β’ Θεσσαλονίκης ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ή ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΡΕΤΗ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments