Global News

Le Monde: Πώς μπορεί η Ευρώπη να στραφεί σε πιο βιώσιμο τουρισμό;

Le Monde: Πώς μπορεί η Ευρώπη να στραφεί σε πιο βιώσιμο τουρισμό;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με την προσέγγιση των μεγάλων αναχωρήσεων για διακοπές, επαγγελματίες του κλάδου και του πολιτικού κόσμου συναντήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για το Destination Europe, μια σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στον τουρισμό.

Ο στόχος ήταν να συζητηθούν οι προκλήσεις για έναν κλάδο που ανακάμπτει από την κρίση υγείας και αντιμετωπίζει ραγδαία πληθωρισμό. Σε αυτές τις προκλήσεις προστίθεται η αυξανόμενη ζήτηση από τους ταξιδιώτες για βιώσιμο τουρισμό. «Οι άνθρωποι αναζητούν πραγματικές εμπειρίες και βλέπουμε ότι ο τουρισμός αλλάζει με τέτοιο τρόπο που γίνεται σχεδόν κοινωνική ανάγκη. Οι άνθρωποι χρειάζονται διακοπές για να ξεφύγουν από τη ζωή τους κ.λπ. Αλλά θέλουμε επίσης να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι με τον τουρισμό έρχεται ευθύνη απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, τους επιχειρηματίες, αλλά και προς τον εαυτό σας: θέλετε να κάνετε κάτι που δεν είναι μόνο καλό για εσάς, αλλά και για το περιβάλλον, την κοινωνία και τους ανθρώπους γύρω σας», εξηγεί ο Eduardo Santander, Εκτελεστικός Διευθυντής, Ευρωπαϊκός Ταξιδιωτική Επιτροπή (ETC).

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά τουριστικά πρακτορεία, οι τουρίστες θέλουν να ταξιδεύουν με πιο βιώσιμο τρόπο. Φέτος, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων θέλουν να πάνε διακοπές με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Όμως συναντούν εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν ορισμένα εμπόδια. Αν και σκοπεύουν να το κάνουν, υπάρχει επίσης κάτι που τους εμποδίζει να το κάνουν, δηλαδή το κόστος ή η αντίληψη του κόστους, δηλαδή το γεγονός ότι πιστεύουν ότι οι βιώσιμες επιλογές είναι πολύ ακριβά. Είναι επίσης η ιδέα ότι υπάρχουν πολύ λίγες επιλογές για να διαλέξετε. Έτσι, το 50% των ταξιδιωτών μας λέει ότι οι βιώσιμες επιλογές είναι πολύ ακριβές. Είναι ενδιαφέρον ότι το 50% των ταξιδιωτών μας λέει ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια πιστοποιημένη βιώσιμη εμπειρία ή διαμονή», προσθέτει η Danielle D Silva, Επικεφαλής Αειφορίας στην Booking.com.

Αυτή η δέσμευση για το κλίμα μπορεί να λάβει τη μορφή οικολογικής πιστοποίησης ή λεπτομερειών εκπομπών άνθρακα. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το διακύβευμα είναι μεγάλο. Η Ευρώπη παραμένει ο πρώτος προορισμός στον κόσμο, ο κλάδος αντιπροσωπεύει το 10% του Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Τέλος, ο τουρισμός δημιουργεί από 25 έως 30 εκατομμύρια άμεσες θέσεις εργασίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments