Ελλάδα

Νέα Ιωνία: Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά

Νέα Ιωνία: Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά
Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 11χρονου που καταγγέλει ότι έπαθε ηλεκτροπληξία σε πάρκο. Όσα δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας.

Μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία στην Νέα Ιωνία, είπε πως ακόμα οι γονείς δεν έχουν συνέλθει από το περιστατικό.

«Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι, δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το περιστατικό. Ο 11χρονος Κωνσταντίνος αναρρώνει μια χαρά, είναι καλά στην υγεία του. Όλα τα δεδομένα για το πώς θα κινηθούμε είναι ανοιχτά. Για μας το σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή να γίνει μία διερεύνηση του θέματος. Θα ζητήσουμε ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη. Τα δεδομένα είναι ότι το παιδί υπέστη μία σοβαρή ηλεκτροπληξία από την οποία θα μπορούσε να επέλθει θάνατος. Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι οι συγκεκριμένες κολώνες για τον οδοφωτισμό ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου» είπε η δικηγόρος Αλεξάνδρα Παππά.

Επίσης υποστήριξε πως «Τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν πολύ απλά. Από την οικογένεια η μητέρα το πήγε με το ΙΧ της στο νοσοκομείο, και όχι με το ΕΚΑΒ. Ο δήμος δεν επικοινώνησε ούτε με τη μητέρα ούτε με τον πατέρα του 11χρονου. Στην αρχή έκαναν μια δήλωση ότι ήταν ένα περιστατικό βανδαλισμού, και ότι θα γίνουν μηνύσεις κατά αγνώστων και τώρα τελευταία, χθες, δήλωσαν ότι αυτό είναι ένα πολιτικό πρόσχημα για τις εκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι θα τηρήσουν υπεύθυνη στάση»

«Είχε διπλωθεί στη μέση και έκλαιγε» Η μητέρα του 11χρονου δήλωσε λίγες ώρες μετά το περιστατικό πως «είχε διπλωθεί στη μέση και έκλαιγε, πόναγε, είχε δυσκολία στην αναπνοή».

Ο 11χρονος ακούμπησε το χέρι του σε γυμνά καλώδια που προεξείχαν από κολώνα της ΔΕΗ στην παιδική χαρά της Νέας Ιωνίας και έπαθε ηλεκτροπληξία. Σήμερα είναι καλά, ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν ότι σώθηκε εκ θαύματος, αφού τα γυμνά καλώδια, προφανώς, είναι πολύ επικίνδυνα.Η μητέρα του 11χρονου μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε όλα όσα της είπε το παιδί της, λίγες μόλις στιγμές μετά το ατύχημά του: «Ήρθα και μου είπε ότι τον τίναξε το ρεύμα. Είχε διπλωθεί στη μέση και έκλαιγε, πόναγε, είχε δυσκολία στην αναπνοή.

Μου λέει «έχουν μουδιάσει τα χέρια μου δεν αισθάνομαι καλά». Του έδωσα λίγο νερό και τον έβαλα λίγο να καθίσει», προσθέτει η μητέρα του. «Μου είπε “δεν αισθάνομαι τα χέρια μου, πονάει το στήθος μου”. Όπως καταλαβαίνετε τον πήγα στο νοσοκομείο (…) Τον ρώτησα αν ακούμπησε τα καλώδια, μου είπε όχι “ακούμπησα την κολώνα από πίσω”», συμπλήρωσε η μητέρα του 11χρονου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments