Global News

CNBC: Πρόεδρος Σι – Ο κινεζικός στρατός πρέπει να «τολμήσει να κερδίσει»

CNBC: Πρόεδρος Σι – Ο κινεζικός στρατός πρέπει να «τολμήσει να  κερδίσει»

Πηγή Φωτογραφίας: www.xinhuanet.com

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, ο στρατός στο Πεκίνο πρέπει να αυξήσει την «ικανότητά του να κερδίσει». Μια δήλωση που ενισχύει τις εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ  δήλωσε ότι ο κινεζικός στρατός πρέπει να « τολμήσει να πολεμήσει » καθώς επιθεωρούσε μονάδες που επιχειρούν σε μια περιοχή κοντά στην Ταιβάν, όπως μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση. Η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ έρχεται σε μια σημαντική στιγμή της διπλωματίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες – τον κύριο υποστηρικτή της Ταϊβάν για την ασφάλεια – καθώς η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Πεκίνο προσπαθώντας να σταθεροποιήσει τις σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον και να βελτιώσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Κατά την επιθεώρησή του στη Διοίκηση της Ανατολικής Περιφέρειας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού που εδρεύει στη Νανκίν, ο Σι Τζινπίνγκ είπε στους αξιωματούχους που συνάντησε ότι θα πρέπει « τολμούν να πολεμούν, να ξέρουν πώς να πολεμούν καλά και να είναι αποφασιστικοί στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας », σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. CCTV.

« Είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε τον πόλεμο και τον μαχητικό μας σχεδιασμό (…), να επικεντρωθούμε στην πραγματική εκπαίδευση μάχης και να επιταχύνουμε τη βελτίωση της ικανότητάς μας να κερδίζουμε », είπε. Ο στρατός πρέπει επίσης   να αυξήσει την ικανότητα των ηγετών της επιτροπής του κόμματος να προετοιμαστούν για πόλεμο και να πολεμήσουν είπε και πάλι, σύμφωνα με το CCTV. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως μια από τις επαρχίες της, την οποία δεν έχει καταφέρει ακόμη να επανενώσει με την υπόλοιπη επικράτειά της από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments