Global News

Le Monde: Ο Πρόεδρος της COP28 καλεί τις εταιρείες πετρελαίου κα φυσικού αερίου να μειώσουν τους ρύπους τους

Le Monde: Ο Πρόεδρος της COP28 καλεί τις εταιρείες πετρελαίου κα  φυσικού αερίου να μειώσουν τους ρύπους τους

Πηγή Φωτογραφίας: mbzuai.ac.ae

Ο πρόεδρος των Εμιράτων COP28 Σουλτάνος Αλ Τζάμπερ υποστηρίζει ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να «απελευθερώσει επειγόντως τις δραστηριότητές της από άνθρακα».

Ο σουλτάνος Αλ Τζάμπερ απηύθυνε έκκληση, στη Βιέννη, προς τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ιδιαίτερα τις εθνικές, να δεσμευτούν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εφόσον ο κόσμος καταναλώνει ορυκτά καύσιμα. Για τον πρόεδρο της επόμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο στο Ντουμπάι, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να « απανθρακοποιήσει επειγόντως τις δραστηριότητές της ». Πρέπει να « λάβει συλλογικά μέτρα για την εξάλειψη των λειτουργικών εκπομπών » αερίων του θερμοκηπίου (γνωστά ως « πεδία » 1 και 2», δήλωσε ο Σουλτάνος ​​Αλ Τζάμπερ, υπεύθυνος για το συντονισμό και την επιρροή των διαπραγματεύσεων χωρίς να είναι υπεύθυνος λήψης αποφάσεων.

Αυτές οι εκπομπές αντιπροσωπεύουν το 15 έως 20% του αποτυπώματος άνθρακα των ενδιαφερόμενων εταιρειών, η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την ίδια την καύση προϊόντων όπως η βενζίνη ή το φυσικό αέριο. Ολόκληρος ο κλάδος – οι διεθνείς μεγάλες εταιρείες και οι εθνικές εταιρείες – πρέπει να ευθυγραμμιστούν για να επιτύχουν το καθαρό μηδέν έως το 2050 ή πριν  δήλωσε ο Σουλτάνος, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος της εθνικής εταιρείας των Εμιράτων ADNOC, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου του ΟΠΕΚ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments