Πολιτική

Συνάντηση Χατζηδάκη με την Ένωση Τραπεζών: POS παντού και επιδόματα μέσω χρεωστικών καρτών

Συνάντηση Χατζηδάκη με την Ένωση Τραπεζών: POS παντού και επιδόματα μέσω χρεωστικών καρτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κράτησε δύο ώρες συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Συναντίληψη διαπιστώθηκε στη συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Στο τραπέζι της συνάντησης εξετάστηκαν διεξοδικά η επέκταση του προγράματος «Ηρακλής ΙΙΙ» και η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες, αλλά και η ψαλίδα των επιτοκίων σε δάνεια και καταθέσεις.

Η συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ήταν διάρκειας δύο ωρών και σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, σε αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Ως προς το ζήτημα του προγράμματος Ηρακλής και της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες υπήρξε ευρεία συναντίληψη. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για το ζήτημα αυτό. Συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για την προώθηση των POS.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της «ψαλίδας» χορηγήσεων – καταθέσεων. Και πέρα από τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης στις προγραμματικές δηλώσεις (κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων των εντόκων γραμματίων και των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και χορήγηση δανείων από μη-τραπεζικά ιδρύματα), συμφωνήθηκε η διεξαγωγή ευρείας ενημερωτικής εκστρατείας εκ μέρους των τραπεζών σε σχέση με άλλα τραπεζικά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν, πέραν των καταθέσεων ταμιευτηρίου, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις για τους καταθέτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments