Global News

Le Figaro: Τι θα αλλάξει η ευρωπαϊκή νομοθεσία στα κοινωνικά δίκτυα;

Le Figaro: Τι θα αλλάξει η ευρωπαϊκή νομοθεσία στα κοινωνικά δίκτυα;

Πηγή Φωτογραφίας: The Jakarta Post

Από τις 25 Αυγούστου, πλατφόρμες όπως το Twitter ή το Snapchat θα μπορούσαν να δουν την πρόσβασή τους να αναστέλλεται προσωρινά, εάν δεν περιορίσουν τη διάδοση ευαίσθητου περιεχομένου.

Τα κοινωνικά δίκτυα έβαλαν φωτιά στη σκόνη κατά τη διάρκεια των ταραχών στη Γαλλία και αλλού; Ο ρόλος των κοινωνικών μέσων στη διάδοση εικόνων και περιεχομένου που υποδαυλίζει μίσος έχει επισημανθεί αυστηρά από την εκτελεστική εξουσία. Πεπεισμένος, ο Εμμανουέλ Μακρόν τάχθηκε υπέρ ενός « επίκαιρου και προσωρινού » αποκλεισμού των κοινωνικών δικτύων όταν το απαιτούσε η κατάσταση. Σταθερή θέση που υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια ο αρχηγός του κράτους. Στο σημείο να καλέσουμε το TikTok και το Snapchat σε « πνεύμα ευθύνης » ως προς την αναμετάδοση της βίας που είναι ανεκτή.  Παρά τα διάφορα προληπτικά μέτρα, οι κοινωνικές πλατφόρμες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση από αυτήν την απειλή αναστολής.

Απειλή που στην πραγματικότητα θα ισχύσει από τις 25 Αυγούστου, όπως θυμάται ο Τιερί Μπρετόν. Το πρωί της Δευτέρας, στο μικρόφωνο του France Info, ο επίτροπος για την εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι. « Όχι, τα κοινωνικά δίκτυα δεν έκαναν αρκετά κατά τη διάρκεια » των ταραχών και « θα πρέπει να κάνουν περισσότερα» . Διότι από τη μοιραία ημερομηνία της 25ης Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία νέο ευρωπαϊκό νομοθετικό πυροβολικό. Με τίτλο DSA, for Digital Services Act , αυτός ο κανονισμός στοχεύει στην προστασία των χρηστών του Διαδικτύου από τις καταχρήσεις ψηφιακών πλατφορμών, και ειδικότερα από την Gafam.

Όπως έχει διαρρεύσει, αυτό το κείμενο λειτουργεί με μια πολύ απλή αρχή:

«Ό,τι είναι παράνομο εκτός σύνδεσης είναι παράνομο και στο διαδίκτυο» . Ο στόχος; Μα να περιορίσουμε τη διάδοση παράνομου ή επιβλαβούς περιεχομένου ή παράνομων προϊόντων, όπως ρατσιστικές επιθέσεις, εικόνες παιδικής πορνογραφίας, παραπληροφόρηση, πώληση ναρκωτικών ή άλλων απαγορευμένων προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments