ΟΤΑ

Αττική: Στα 50,9 εκ. ευρώ τα έργα στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας

Αττική: Στα 50,9 εκ. ευρώ τα έργα στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

Πατούλης: «Με σταθερά βήματα και με χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύουμε την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Μάνδρας και επιλύουμε προβλήματα που τους απασχολούν για δεκαετίες»

Το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας

Ειδυλλίας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών  εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργαμε προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 50,9 εκ. ευρώ εκ. ευρώ. Παράλληλα τα υπό δημοπράτηση έργα ανέρχονται στα 50,487, ενώ υπάρχουν έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης με προϋπολογισμό 9,9 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Χ. Στάθη τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλο, τον Διευθυντή Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλο,  τη Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη, αντιδημάρχους και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου επισκέφθηκε το Κτιριακό Συγκρότημα Γυμνασίου της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, στο οποίο με βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής,  αποκατάστασης και επαναλειτουργίας με χρηματοδότηση ύψους 1.239.000 €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Στη συνέχεια μετέβη στο σημείο όπου θα ξεκινήσει η νέα χάραξη της Παλαιάς Εθνικής Οδού, ένα έργο που πρόκειται να κοστίσει 47 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και θεωρείται νευραλγικής σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωση του αφενός θα γίνει πιο ασφαλής και πιο σύγχρονος ο δρόμος, αφετέρου θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση που συνδέει τα ορεινά χωριά-Ερυθρές και Βίλια με τη Μάνδρα.

Επίσης επισκέφθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ο.Τ. 11 στη θέση «Βαλαρία» της Δημοτικής Κοινότητας Μάνδρας, ένα έργο που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας προϋπολογισμού 785.000 € Ο Γ. Πατούλης πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στα Δημοτικά Καταστήματα Ερυθρών και Βιλίων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους τοπικών φορέων αλλά και αγροτικών συνεταιρισμών. Η Περιοδεία του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της Περιοχής όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κατά την επίσκεψή του στα έργα και στο  Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας τον κ. Πατούλη συνόδευαν, εκτός από το ΔήμαρχοΧ. Στάθη,ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη. Στην εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό καφέ της Μάνδρας παρέστησαν επίσης  οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική,  Δ. Καμπόλης, Τ. Μπουραΐμης, Ό. Τσούλφα, ο Β. Λιάκος Βουλευτής της ΝΔ, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Σακελλάρη, Σ. Αργυρίου και Κ. Φράγκος.

Πατούλης: Ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας θωρακίζεται με έργα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις Ερυθρές αρχικά επισκέφθηκε το κτιριακό Συγκρότημα του Γυμνασίου  Ερυθρών στο οποίο είναι σε εξέλιξη τα έργα  ανακατασκευής για αποκατάσταση και επαναλειτουργία του. Το έργο χρηματοδοτείται από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και Φορέας Υλοποίησης είναι η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.  Το συνολικό κόστος της επιλέξιμης δαπάνης είναι 1.239.000,00 € και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2024.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, στο δημοτικό κατάστημα Ερυθρών, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερυθρών Δ. Παγώνης και τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για τις Ερυθρές και συνολικά την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Χ. Στάθης αφού τον καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη τον χαρακτήρισε «συνεργάτη και φίλο που είναι διαχρονικά δίπλα στο δήμο και στους κατοίκους του». Στη συνέχεια εστίασε στην επισκευή του σχολείου το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως ένα έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή, καθώς, όπως ανέφερε, μέχρι τώρα οι μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. «Η ανακατασκευή και η λειτουργία του σχολείου ήταν μια ανάγκη απέναντι στην οποία ο Περιφερειάρχης και τα στελέχη του, μαζί με της ΚΤΥΠ ΑΕ ανταποκρίθηκαν θετικά με έργα και πράξεις. Για 8 χρόνια το σχολείο παρέμενε κλειστό λόγω ακαταλληλότητας. Οι μαθητές δε θα ταλαιπωρούνται πλέον και θα έχουν ένα ανανεωμένο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα».

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις ενεργειακές αναβαθμίσεις, στην ανάγκη ωρίμανσης μελετών προκειμένου να ενταχθούν έργα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση του οδοφωτισμού με led στο Δήμο Μάνδρας τονίζοντας πως έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη, υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και είμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων  επισήμανε ότι με πρωτοβουλίες και ενέργειες της παρούσας διοίκησης και του ΕΔΣΝΑ έχουν εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκά κονδύλια 200 εκ. ευρώ για τη δωρεάν παροχή στους δήμους ειδικών καφέ απορριμματοφόρων και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων.  Το παραγόμενο εδαφοβελτιωτικό προϊόν παρέχεται δωρεάν στους πολίτες προς χρήση, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση  με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερυθρών για τη δωρεάν διανομή εδαφοβελτιωτικού και στους αγρότες της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών Κ. Χύτας χαρακτήρισε ως σημαντική την προσφορά του εδαφοβελτιωτικού, όπως και τη συνδρομή της περιφέρειας στη διάνοιξη αγροτικών δρόμων για τη διευκόλυνση στην πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με το δήμο, προσθέτοντας ότι «δόθηκε βάρος σε περιοχές όπως οι Ερυθρές και το Κριεκούκι καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει έργα. Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη, όπως τόνισε, μια μελέτη αποχέτευσης όμβριων (προϋπολογισμός 693.5230) με φορέα υλοποίησης τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική. Η μελέτη βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης της και θα παρουσιαστεί σύντομα. Ο κ. Κοσμόπουλος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν στην προσβασιμότητα στο αγροτικό οδικό δίκτυο τονίζοντας ότι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας η Περιφέρεια συνέβαλλε στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των αγροτών στις καλλιέργειες τους. Επισημαίνεται πως τόσο το κτήριο που στεγάζει το Δημοτικό κατάστημα Ερυθρών, όσο και εκείνο των Βιλίων αναβαθμίζονται ενεργειακά με χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του ΠΕΠ 2014 -2020.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στην κατασκευή της νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών (Π.Ε.Ο.Α.Θ.) η οποία έχει προϋπολογισμό 46.700.000 € και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και ίδιους πόρους. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι με τη νέα χάραξη και το νέο σχεδιασμό ο δρόμος γίνεται ασφαλέστερος, τόσο για τη μετακίνηση των πολιτών, όσο και για την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ θα συνδέει ταχύτερα τα χωριά με τον αστικό ιστό.

Επιπλέον μειώνει τις αποστάσεις μεταξύ Ερυθρών και Βιλίων και παρακάμπτει το ρέμα Σούρες.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατασκευή του Γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Βαλάρια» το οποίο έχει ολοκληρωθεί και είχε προϋπολογισμό 785.000 ευρώ. Το έργο είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενη διοίκηση αλλά για διάφορους λόγους είχε καθυστερήσει η ολοκλήρωση του. Με ενέργειες της σημερινής διοίκησης το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Βίλια

Στη Δημοτική Κοινότητα υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη ο Πρόεδρος Κ. Μακρυνόρης ο οποίος τον ευχαρίστησε για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο δήμο και εστίασε στο έργο της ανάπλασης των Βιλίων. Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος, ενημέρωσαν τον κ. Μακρυνόρη και τους παρευρισκόμενους ότι είναι εγκεκριμένη η μελέτη και είναι προς δημοπράτηση η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Βιλίων με το ποσό των 3,8 εκ. ευρώ. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει από τα στελέχη της περιφέρειας να τρέξουν τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και ότι το επόμενο δεκαήμερο ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στις Περιοχές του Πόρτο Γερμενού, των Βιλίων και των Ερυθρών. Τόσο στα Βίλια, όσο και στις Ερυθρές ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments