Αθλητισμός

Αταμάν – Ιτούδης: Σημειώστε Χ!

Αταμάν – Ιτούδης: Σημειώστε Χ!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Διαδίκτυο

Το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό, άλλαξε πολλά και πολλούς

Στην Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη λοιπόν ο Γιώργος Παπαγιάννης. Λογικό αν θέλετε τη γνώμη μου. Έπρεπε να αλλάξει περιβάλλον ο διεθνής σέντερ που πέρσι πλήρωσε τοις μετρητοίς την πολύ κακή σεζόν του Παναθηναϊκού. Και ο ίδιος είχε σημαντική αγωνιστική πτώση και η μουρμούρα της κερκίδας τον έβαλε πολλές φορές στο σημάδι. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν η αλλαγή περιβάλλοντος μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να προκαλεί. Πολλώ δε μάλλον όταν έχεις στα χέρια σου μια πρόταση κοντά στο 1,5 εκατ ευρώ ετησίως από έναν προπονητή που ξέρεις καλά και από μια ομάδα που έχει στόχο το final four.

Πόσο θα στοιχίσει αυτή η απώλεια στον Παναθηναϊκό; Θα δείξει. Τον ήθελαν οι Πράσινοι. Είχε ζητήσει την παραμονή του ο Αταμάν. Τώρα θα πρέπει το κενό να καλυφθεί από έναν ξένο αλλά ο Παναθηναϊκός και μπάτζετ έχει να διαθέσει και βέβαια δεν έχει πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων έχοντας σαρώσει την εγχώρια αγορά αυτό το καλοκαίρι.

Το θέμα είναι άλλο, με βάση αυτό που συζητά η μπασκετική πιάτσα. Ότι πλέον για τους Πράσινους ισχύουν… άλλες τιμές στην αγορά. Όταν έχεις πληρώσει 3 εκατ ευρώ τον χρόνο, τον Κώστα Σλούκα είναι λογικό όμως. Όλοι ανεβάζουν τις απαιτήσεις προς τα πάνω. Όλοι σκοπεύουν να διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο από μια ομάδα με μεγάλη φιλοδοξία αλλά και με γεμάτο πορτοφόλι. Ο Σλούκας είναι σπουδαίος παίκτης και η μετακίνηση του από τον Ολυμπιακό το «μπαμ» του καλοκαιριού. Προφανώς και έκανε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός και τον απέκτησε. Όμως τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα… απόνερα. Και δη από τους παίκτες του υψηλότερου επιπέδου. Πέρσι ο διεθνής γκαρντ έπαιρνε τα μισά στον Ολυμπιακό. Και έλεγε πως θα έμενε σε αυτά δίχως το πρόβλημα που είχε με τον Μπαρτζώκα.

Όταν λοιπόν ένας παίκτης του 1,5 εκατ ευρώ κοστίζει πια τα διπλά τραβά μαζί του και τους υπόλοιπους. Βεβαίως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μάλλον ξέρει πιο καλά από όλους το καλό του Παναθηναϊκού. Και αν μη τι άλλο έχει και την εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια σε διαπραγματεύσεις. Δεν φορούσε τα πράσινα με λιγότερα ο Σλούκας. Δεν γίνονταν με λιγότερο αυτό το deal. Το ήξερε, το έκανε. Ξέρει και τι ακολουθεί στην αγορά. Και είναι και κάτι ακόμη για μια ομάδα που πέρσι τερμάτισε προτελευταία στην Euroleague, η προσπάθεια ολικής επαναφοράς κοστίζει πάντα μια υπεραξία. Σκεφτείτε ότι ως εδώ δεδομένα ο Κέβιν Πάντερ και όπως φαίνεται και ο Νίκολα Μίροτιτς έχοντας καλύτερη οικονομική προσφορά από τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τους υπόλοιπους είπαν «όχι» . Έτσι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΥΓ. Ιτούδης-Αταμάν 1-1. Ο Τούρκος βρέθηκε με bonus τον Σλούκα που είχε κλείσει η Φενέρ. Ο Έλληνας τεχνικός ισοφάρισε με τον Παπαγιάννη. Και έχει και τον πρώτο λόγο για το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσει που οι Πράσινοι δίνουν κάτι λιγότερο από 6 εκατ ευρώ για τρία χρόνια προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments