Global News

Independent: ΟΗΕ – 735 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν παγκοσμίως

Independent: ΟΗΕ – 735 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν παγκοσμίως

Πηγή Φωτογραφίας: slpress.gr

Σχεδόν κάθε δέκατο άτομο στον κόσμο πλήττεται από πείνα ή υποσιτισμό. Αυτό προκύπτει από την τελευταία Παγκόσμια Έκθεση του ΟΗΕ για τα τρόφιμα.

Περίπου ένας στους δέκα κατοίκους του κόσμου υπέφερε από πείνα ή υποσιτισμό το 2022. Αυτό προκύπτει από την τρέχουσα έκθεση του ΟΗΕ για τα τρόφιμα. Σύμφωνα με αυτήν, πέρυσι κατά μέσο όρο περίπου 735 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν από διάφορες μορφές πείνας. Ένας στους πέντε ανθρώπους στην Αφρική υποφέρει από πείνα, αφήνοντας την ήπειρο την πιο πληγείσα περιοχή. Η τιμή είναι διπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αντίθετα, σημειώθηκε πρόοδος στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), το Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (IFAD), το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά Unicef. , το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούσαν το 2022 ήταν σχεδόν τόσο υψηλός όσο το 2021 (739 εκατομμύρια) και πολύ πάνω από τις τιμές πριν από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού: το 2019 ο αριθμός ήταν ακόμα 613 εκατομμύρια άνθρωποι. Έκτοτε, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πανδημία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τις ένοπλες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν ουσιαστικά θέσει ως στόχο ότι μέχρι το 2030 κανείς στον κόσμο δεν θα πρέπει να υποφέρει από πείνα. Η τρέχουσα έκθεση για την ασφάλεια των τροφίμων και τη διατροφή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με την τρέχουσα τάση. Στον πρόλογο της νέας έκθεσης, οι επικεφαλής των πέντε οργανώσεων γράφουν ότι 600 εκατομμύρια άνθρωποι που λιμοκτονούν πρέπει να αναμένονται ακόμη το 2030.

Και υπάρχουν και άλλα αποθαρρυντικά στοιχεία: 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι – σχεδόν το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού – δεν είχαν μόνιμη πρόσβαση σε τρόφιμα πέρυσι. Επιπλέον, 3,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι (42 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού) αναφέρεται ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή το 2021. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το 2022. Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι σήμερα περίπου οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments