Αθλητισμός

Αυτή είναι η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Αλ Τααβόν

Αυτή είναι η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Αλ Τααβόν
Με ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, θα συνεχίσει σήμερα (15/7, 19:00) το πρόγαμμα του ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας την Αλ Τααβόν.

Η Αλ Τααβόν είναι μια ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, ιδρύθηκε το 1956 και τα χρώματα της είναι το κίτρινο και το μπλε. Αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, από την σεζόν 2010-2011 και έδρα της είναι το Κινγκ Αμπντουλάχ Σπορτ Σίτι (25.000 θέσεων). Η καλύτερη της σεζόν ήταν το 2018-2019, όταν τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο (το λεγόμενο King Cup), κερδίζοντας στον τελικό την Αλ Ιτιχάντ του Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς (είχε βρει δίχτυα ο Σέρβος), με σκορ 2-1.

Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας φοβερό φινάλε με 6 σερί νίκες και μόλις 1 ήττα στις 10 τελευταίες αγωνιστικές. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι λίγο πάνω από τα 14 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 3,5 φορές κάτω από την αξία του ΠΑΟΚ. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Βραζιλιάνος κόουτς Σαμούσκα, ο οποίος εργάζεται σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας τα τελευταία χρόνια. Ανέλαβε την Αλ Τααβόν πέρυσι το καλοκαίρι και το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

Στο ρόστερ της ομάδας, πέρα από γηγενείς παίκτες συναντάμε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ Μαϊλσον, τον Ολλανδό-Μαροκινό χαφ Ελ Μαντιουί, τον Ισπανό χαφ Μεντράν, τον Βραζιλιάνο χαφ Φλάβιο, τον εξτρέμ από το Μάλι Ντεμπελέ, τον Αιγύπτιο εξτρέμ Φάτι και τον Καμερουνέζο φορ Τουάμπα. Ο Ισπανός Μεντράν είναι και αυτός με την μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (4,5 εκατομμύρια ευρώ), προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Το νέο πρωτάθλημα στην Σαουδική Αραβία, ξεκινάει στις 11 Αυγούστου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από την δική μας Σούπερ Λιγκ. Στο μεταγραφικό κομμάτι, προσπάθησε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τον Αλβάρο Μοράτα, αλλά ο Ισπανός αρνήθηκε την πρόταση της Αλ Τααβόν.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments