Διεθνή

Απεργία στο Χόλιγουντ: Απέχουν από την εργασία 160.000 ηθοποιοί

Απεργία στο Χόλιγουντ: Απέχουν από την εργασία 160.000 ηθοποιοί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ, καθώς 160.000 ηθοποιοί σταμάτησαν να εργάζονται σε ταινίες και σειρές, ακολουθώντας το παράδειγμα των σεναριογράφων που απεργούν από τις 2 Μαΐου.

Καλύτερος καταμερισμός κερδών, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και εγγυήσεις ότι δεν θα τους αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη.

Στην απεργία συμμετέχουν και μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου, που ζητούν δίκαιες αμοιβές για τους λιγότερο γνωστούς συναδέλφους τους.

Οι ηθοποιοί Κίλιαν ΜέρφιΜατ Ντέιμον και Έμιλι Μπλαντ αποχώρησαν από την πρεμιέρα της ταινίας «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν στο Λονδίνο το βράδυ της Πέμπτης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που με αναρτήσεις τους στο Instagram εκφράζουν την υποστήριξή τους για την απεργία,

Η «διπλή απεργία» και από τα δύο συνδικάτα είναι η πρώτη από το 1960, όταν η SAG, το μεγαλύτερο συνδικάτο ηθοποιών στις ΗΠΑ, είχε επικεφαλής τον ηθοποιό Ρόναλντ Ρίγκαν, πριν μπει στην πολιτική.

Η τελευταία απεργία των ηθοποιών έγινε το 1980 και διήρκεσε 10 εβδομάδες με εκτιμώμενο κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία κινηματογράφου, που ισοδυναμεί με περίπου 370 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Η τελευταία φορά που τόσο οι συγγραφείς όσο και οι ηθοποιοί έκαναν απεργία μαζί ήταν το 1960, όταν οι συγγραφείς απείχαν από τα καθήκοντά τους για 21 εβδομάδες και οι ηθοποιοί σταμάτησαν να εργάζονται για έξι.

Όσο λαμβάνει χώρα η απεργία, οι ηθοποιοί δεν μπορούν να εμφανιστούν σε ταινίες ή ακόμη και να προωθήσουν ταινίες που έχουν ήδη γυρίσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments