Nέα της αγοράς

«Πύργος Πειραιά»: Πώς μετατρέπεται σε «πράσινο» ψηφιακό «στολίδι» του λιμανιού

«Πύργος Πειραιά»: Πώς μετατρέπεται σε «πράσινο» ψηφιακό «στολίδι» του λιμανιού

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Και από έναν Πύργο – «φάντασμα» να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο «πράσινο στολίδι», με εντυπωσιακή θέα, με τις υψηλότερες προδιαγραφές αειφορίας, που πρόκειται να πιστoποιηθεί ως κτήριο WELL.

Όποιος περπατούσε μόλις πριν από 3- 4 χρόνια στα στενά γύρω από το οικόπεδο που σχηματίζεται μεταξύ των οδών Ακτή Ποσειδώνος, Δημοσθένους, Τσαμαδού, Ιπποκράτους και Μακράς Στοάς, ή έστω περνούσε από το μεγαλύτερο και εμπορικότερο λιμάνι της χώρας, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι σύντομα θα «έπαιρνε ζωή» το πανύψηλο, άνω των 80 μέτρων, και εγκαταλελειμμένο τσιμεντένιο «κουφάρι» του πάλαι ποτέ περίφημου «Πύργου Πειραιά», η κατασκευή του οποίου άρχισε κάπου προ 50 ετών (στη θέση του βρίσκονταν η παλιά αγορά του λιμανιού και το ρολόι του Πειραιά, το οποίο κατεδαφίστηκε), επί δημαρχίας Αριστείδη Σκυλίτση.

Και από έναν Πύργο – «φάντασμα» να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο «πράσινο στολίδι», με εντυπωσιακή θέα, με τις υψηλότερες προδιαγραφές αειφορίας, που πρόκειται να πιστoποιηθεί ως κτήριο WELL.

«Ποδαρικό» από Dialectica

Το νέο επιβλητικό, ψηφιακό (BIM με LOD 500), «πράσινο» ανακαινισμένο κτήριο των 34.623 τ.μ. (σε οικόπεδο 3.842 τ.μ.), των 22 ορόφων (+2 υπόγεια, ισόγειο, μεσοπάτωμα) που στο ανώτατο άκρο του θα υψώνεται πλέον 88 μέτρα πάνω από τη θάλασσα (έχει 492 σκαλιά από το ισόγειο μέχρι την κορυφή), προσφέροντας πανοραμική θέα στην «καρδιά» του Πειραιά, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον πρώτο του «ένοικο» τον προσεχή Νοέμβριο, την εταιρεία Dialectica.

Ο οποίος, τυγχάνει όχι μόνο να είμαι ο «anchor tenant», ήτοι βασικός «ενοικιαστής άγκυρα», αλλά και μια ελληνική startup, δίνοντας πρόσθετη σημειολογία στο νέο τεχνολογικό «στολίδι» του λιμανιού, ένα από τα τοπόσημα που θα ξεχωρίζουν κατά μήκος της διευρυμένης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η εταιρεία πρόκειται να μισθώσει τους έξι εκ των 22 ορόφων του κτιρίου, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ. Στη συνέχεια, θα πιάσουν «πόστο» σταδιακά και οι άλλοι μισθωτές, ώστε από το 2024 το κτήριο να «γεμίσει».

Μπορεί τελικά ο Πύργος να μην έχει κατοικίες όπως αρχικά σχεδιάζονταν (ή μάλλον είχε τεθεί ως ενδεχόμενο), ωστόσο, αναμφίβολα θα αποζημιώνει τους χρήστες του (εμπορικοί χώροι 6.700 τ.μ. συνολικά, f&B 800 τ.μ., γραφεία 19.250 τ.μ.)

Στο «πιάτο» ο Σαρωνικός και το Λεκανοπέδιο

Η θέα τόσο από το επίπεδο του τρίτου ορόφου, όπου θα φιλοξενηθεί η χρήση της εστίασης και της ψυχαγωγίας (F&B, με τη γνωστή φίρμα Nice n’ Easy, bar-restaurant 24ωρης λειτουργίας, σε επιφάνεια 600 τ.μ. στο εσωτερικό και άλλων 700 τ.μ. στην εξωτερική βεράντα – αίθριο), όσο και από τους άλλους, ιδίως από την κορυφή των 85 και βάλε μέτρων, είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Στα «μάτια» εργαζομένων και επισκεπτών βρίσκεται ο Σαρωνικός, ο Πειραιάς, η Αθήνα, μέχρι τα βόρεια προάστια για όποιον έχει «δυνατή» όραση. Και στα «πόδια» τους βρίσκεται το μεγάλο λιμάνι της χώρας, με την κίνηση, το βουητό, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες/ταξιδιώτες και τα «βαπόρια».

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments