Ελλάδα

Δερβενοχώρια: Νύχτα αγωνίας στη Μάνδρα – Μεγάλο μέτωπο πάνω από τη Νέα Πέραμο

Δερβενοχώρια: Νύχτα αγωνίας στη Μάνδρα – Μεγάλο μέτωπο πάνω από τη Νέα Πέραμο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο που κινείται ανεξέλεγκτα από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα και μέχρι τη Νέα Πέραμο βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες

Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο που κινείται ανεξέλεγκτα από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα και μέχρι τη Νέα Πέραμο βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες που επιχειρούν στο έδαφος, με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, έως το πρώτο φως της ημέρας, οπότε θα σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Η μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν εστιάζεται σε ένα μόνο σημείο, καθώς το μέτωπο είναι τεράστιο, ενώ ακόμη και σε περιοχές που το πύρινο ποτάμι πέρασε, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες. Για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μάνδρας, έως και τη Νέα Πέραμο, όπου το μέτωπο της φωτιάς κινείται πάνω από την κατοικημένη περιοχή, στην κορυφογραμμή, η σημερινή νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη, ενώ ειδικότερα στη Νέα Πέραμο, έχει σταλεί μήνυμα 112, προκειμένου οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέτωπο που κινείται στην κορυφογραμμή πάνω από τη Νέα Πέραμο, έχουν υποστεί ζημιές διάσπαρτα οικήματα. Πολλά οικήματα υπέστησαν ζημιές ή κάηκαν στην περιοχή γύρω από τη Μάνδρα και ειδικότερα στον οικισμό Νέα Ζωή, όπου οι φλόγες μπήκαν μέσα στον οικιστικό ιστό.

Πολλοί ήταν και οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων που είχαν παραμείνει στις οικίες τους προκμειμένου να τις κάνουν ό,τι μπορούν για να τις σώσουν από τις φλόγες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments