Αθλητισμός

Αϊζάια Κάνααν: Η επιστροφή του… “μπομπέρ”

Αϊζάια Κάνααν: Η επιστροφή του… “μπομπέρ”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ ξέρει πως στη δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις

Ήταν από τις μορφές του περσινού Ολυμπιακού. Ένας από τους ερυθρόλευκους που άπαντες… καταπιάστηκαν. Στην αρχή για την αναπόφευκτη σύγκριση με τον προκάτοχό του, τον Τάιλερ Ντόρσει που επέλεξε το ΝΒΑ και έτσι έφερε τον Κάνααν στην θέση του.

Για τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ με μακρά θητεία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ το ξεκίνημα στα ερυθρόλευκα ήταν δύσκολο. Μια η σύγκριση με τον αγαπητό στο ερυθρόλευκο κοινό Τάιλερ Ντόρσει, μια και το γεγονός πως δεν έπαιρνε τον περισσότερο χρόνο που θα ήθελε από την στιγμή που οι ρόλοι στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα είναι «σεταρισμένοι» με τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα να λειτουργεί ρολόι, τον οδήγησαν σε «χαμηλές πτήσεις» στο ξεκίνημα.

Η αμφισβήτηση ήταν ξεκάθαρη από όλους εκτός από… έναν. Τον άνθρωπο που αποφασίζει για όλα. Τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού ήξερε τι μπορεί να προσφέρει ο Κάνααν και δεν βιάστηκε. Και όταν πήρε τον χρόνο του ο Αμερικανός δικαίωσε τον προπονητή του.

Η πορεία του Κάνααν την σεζόν που τελείωσε ήταν ανοδική, παίζοντας συγκεκριμένο χρόνο, λίγο πάνω από 16 λεπτά στην Ευρωλίγκα και σχεδόν 19 στην Basket League στην οποία όμως δεν βρέθηκε στα πλέι οφ καθώς ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να μην ρισκάρει στους ψηλούς.

Μια εξέλιξη που δεν έριξε ψυχολογικά τον Κάνααν που ήταν άλλωστε από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και τα τελευταία κρίσιμα ματς με αποκορύφωμα την συγκλονιστική του εμφάνιση στον τελικό με τους 21 πόντους και την «βροχή» τριπόντων απέναντι στην Ρεάλ που δυστυχώς για τους ερυθρόλευκους δεν έφτασε.

Ο Κάνααν που εξελίχθηκε σε νέο… ΜακΚίσικ καθώς όποτε έβλεπε «τριφύλλι» αγρίευε. Τα ματς του απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν απόλαυση και κάπως έτσι ο Μπαρτζώκας δεν το πολυσκέφτηκε για τη νέα σεζόν. Πριν καν κριθεί το μέλλον του Σλούκα ο κόουτς είχε αποφασίσει για τον Κάνααν. Μέσα σε όλα μέτρησε και την εξαιρετική στάση του Αμερικανού στο διάστημα που αναγκαστικά έβλεπε τα ματς από τον πάγκο. Δίπλα στην ομάδα, σαν να έπαιζε ο Κάνααν έδειξε πόσο γουστάρει να είναι μέλος του Ολυμπιακού.

Την σεζόν που έρχεται είναι δεδομένο πως ο Κάνααν θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις. Με τον Μπαρτζώκα να ποντάρει πολλά πάνω του στο σκοράρισμα, καθώς αυτός και η μεταγραφή στο «2» που θα έρθει λογικά από το ΝΒΑ θα αναλάβουν σε μεγάλο βαθμό τον «βομβαρδισμό» των αντίπαλων καλαθιών. Μια χρονιά πρόκληση για τον Κάνααν που φροντίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί να δείχνει την αδημονία του για την δεύτερη του χρονιά στον Ολυμπιακό. Μια χρονιά με μεγάλες προκλήσεις για όλους αλλά και προσωπικά για τον ίδιο σε ένα νέο ρόλο μέσα στην ομάδα και έχοντας πλέον την εμπειρία της πρώτης χρονιάς στον Ολυμπιακό.

Ο Κάνααν που δεν δίστασε άλλωστε να στείλει και μέσω… Σλούκα το μήνυμα του για την χρονιά που έρχεται και την Ευρωλίγκα που ξεκινάει μέσα στην… έδρα του Ολυμπιακού μια και το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί σε «δεύτερη έδρα» με το εντυπωσιακό 7 στα 8 που μετράει έως τώρα…

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments