Οδηγός

Αλλάζουν όλα με τα επιδόματα ανεργίας, παιδιού, στέγασης, γέννησης

Αλλάζουν όλα με τα επιδόματα ανεργίας, παιδιού, στέγασης, γέννησης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μέσω προπληρωμένων χρεωστικών καρτών θα πληρώνονται έως το τέλος του έτους τα περισσότερα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ

Μέσω προπληρωμένων χρεωστικών καρτών θα πληρώνονται έως το τέλος του έτους τα περισσότερα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ, καθώς πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι να καταργηθεί η πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό που δίνει το δικαίωμα στους δικαιούχους να διαθέτουν τα μετρητά οπουδήποτε θέλουν.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή της πλειονότητας των επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας, καθώς σήμερα μόνο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καταβάλλεται μέσω κάρτας και ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ μόνο για το μισό ποσό.

Όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τα επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ πληρώνονται μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό του δικαιούχου.

Μεταξύ των παροχών που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμών θα είναι τα επιδόματα γέννησης, παιδιού, στέγασης, ανεργίας, μακροχρόνιας ανεργίας κλπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments