Ελλάδα

Νότια Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Μεγάλες αναζωπυρώσεις

Νότια Ρόδος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Μεγάλες αναζωπυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Παραδομένη στις φλόγες συνεχίζει να είναι η Ρόδος για έκτη ημέρα με την πυρκαγιά να συνεχίζει να καίει σε τρία μέτωπα

Παραδομένη στις φλόγες συνεχίζει να είναι η Ρόδος για έκτη ημέρα με την πυρκαγιά να συνεχίζει να καίει σε τρία μέτωπα. Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται ανεξέλγκτο σε τρία σημεία και συγκεκριμένα σε Ασκληπιείο, Λάερμα και στον Απόλλωνα προς Στεφάνια με τη μεγαλύτερη ανησυχία να προκαλεί το μέτωπο που βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Η νύχτα αναμένεται να είναι είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Λίγο πριν τις 20:00 μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μαλώνας με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το χωριό λόγω του πυκνού καπνού καθώς επίσης και από τα διπλανά χωριά, Μάσαρη και Κάλαθο.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πραγματοποιούν από το πρωί ρίψεις σε όλα τα ενεργά μέτωπα ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή των εθελοντών.

Σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία, ζώα αλλά και χιλιάδες εκτάσεις γης έχουν γίνει στάχτη ενώ πάνω από 19.000 κάτοικοι και τουρίστες μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς σε ασφαλή σημεία κατοίκων και τουριστών που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου εκκενώθηκαν προληπτικά οι παρακάτω οικισμοί: Κιοτάρι, Γεννάδι, Πυλώνας, Λάερμα, Λάρδος, Λίνδος, Κάλαθος Μαλώνα, Ασκληπιείο, Πεύκους, Μάσσαρη, Χαράκι αλλά και από ξενοδοχεία των περιοχών αυτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments